burgerbelang verbaasd over plan n35 bij haarle

BurgerBelang Hellendoorn is verbaasd dat de inwoners van Haarle niets hebben kunnen zeggen over de toekomstige veiligheidsmaatregelen op de N35 bij het dorp. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Hellendoorn heeft laten weten dat er al een bestuursakkoord ligt waarin onder andere geen sprake meer is van verschillende varianten voor het deel Molenweg en Dalzicht. “Wij waren hierover verbaasd, aangezien steeds is toegezegd, dat Haarle zeggenschap zou hebben over de invulling en de raad vijf varianten werd voorgehouden en niet betrokken is bij een bestuursakkoord”, laten Ria Bakhuis en Frans Runneboom weten namens de partij.

“In een eerste beantwoording op onze brief van eind oktober gaf het college aan dat we dit (na eigen speurwerk) hadden kunnen weten, maar dat zij het betreurt dat zij dit niet actiever communiceerden naar de commissie grondgebied.” Verschillende raadsfracties, waaronder BurgerBelang drongen er op aan een geplande bijeenkomst, op 24 november in Haarle, toch door te laten gaan. “Op deze bijeenkomst bleek dat Haarle het niet eens is met de door het college getoonde basisvariant. Plaatselijk Belang Haarle kwam zelf met een goed doordacht alternatief plan.”

De partij vindt het zeer ernstig dat zowel Rijkswaterstaat als de gemeente Hellendoorn, ondanks aandringen vanuit Plaatselijk Belang Haarle, leden van Provinciale staten en onder andere BurgerBelang, een bestuursakkoord aangaat waarin is uitgegaan van zogenaamde basismaatregelen zonder direct betrokkenen te horen over de gewenste maatregelen. “Burgerparticipatie is in deze wederom ver te zoeken.”

De partij wil dat het college de variant van Haarle zeer serieus neemt en samen met PB Haarle en eventueel andere belanghebbenden dit plan verder uit gaat werken en dit burgerinitiatief als reële optie onderzoekt op haalbaarheid en betaalbaarheid. Ook wil BurgerBelang dat dit uitgewerkte Haarlese plan, samen met de basisvariant van het college, zo snel mogelijk wordt voorgelegd aan de gemeenteraad en deze actief in te brengen in het overleg met Rijkswaterstaat.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.