booijink van grote waarde voor luttenberg

Buurtbewoners uitten vorige week hun onvrede over het verzoek van veevoerbedrijf Booijink in Luttenberg. Het bedrijf wil de silo waarin vorig jaar brand uitbrak herbouwen en direct iets vergroten. Hierdoor kunnen de werkzaamheden makkelijker plaatsvinden. Hoewel de vergroting binnen het bestemmingsplan past, is niet iedereen er blij mee. Maar niet heel Luttenberg sluit zich aan bij de buurtbewoners.

De Parel van Salland ontving een brief van Theo Kleine Toereers. Hij vindt het belachelijk dat de kinderen van vroegere boeren in Luttenberg het bedrijf zo tegenwerken. En dat terwijl Booijink de boeren die het moeilijk hadden vroeger hielp.

“Verhuizen van het bedrijf is voor de gemeente geen optie (te duur ). Nu verbaast het ons dat buurtbewoners een comité hebben opgericht om te proberen het bedrijf zoveel mogelijk tegen te werken. Zonen en dochters van boeren die vroeger door Booijink voort werden geholpen om niet te hoeven stoppen met hun bedrijf, omdat ze het veevoer even niet konden betalen (en zelf naast de mengvoederfabriek zijn gaan wonen ). Wij vinden dat zulke mensen eens na moeten denken waar ze mee bezig zijn. Om te proberen hardwerkende Luttenbergers hun bedrijf en het werken onmogelijk te maken. In het mooiste dorp van salland is juist saamhorigheid van grote waarde.’

Lees de hele brief die Parel van Salland hier.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.