blamage voor rohda raalte in sensationeel duel

Rohda Raalte heeft zich zaterdagavond verslikt in laagvlieger Alcides. De ploeg van Martin Drent verloor op bezoek in Meppel met 4-2. En dat terwijl Rohda vrijwel de gehele wedstrijd met een man meer in het veld stond.

Wie deze avond tien minuutjes te laat was op Sportpark Ezinge moest zich even flink laten bijpraten door de rest. Binnen die tien minuten lag de 1-0 voor de thuisploeg namelijk al in het netje via Kaluzi en werd aan Rohda-kant een penalty gemist door Jeffrey de Visscher. Alcides kwam door de overtreding voorafgaand aan die strafschop al vroeg met tien man te staan doordat de scheidsrechter rood trok.

Dat sensationele begin brak de wedstrijd dus al snel open. Na een kopkans van Keilholtz hield Van Schooten een doorgebroken Alcides-speler vast, maar hij kwam er goed vanaf met een gele kaart. Vervolgens ging een vrijetrap van Alcides vlak voorlangs. Het doelpunt viel 8 minuten daarna aan de andere kant. Lars Kamperman Leferink maakte de gelijkmaker, waarna Rohda op jacht kon naar de voorsprong.

Tenminste, dat zou je denken wanneer je een mannetje meer op de grasmat hebt lopen. Maar niets was minder waar. Nadat de ruststand op 1-1 bleef steken, bleek Alcides na de pauze nog hartstikke gevaarlijk. Rohda-doelman Veldwachter moest in de 59e minuut nog redding brengen in een 1-op-1-situatie met de spits van de thuisploeg, waarna het twee minuten later alsnog raak was: 2-1. Wederom was Kaluzi de doelpuntenmaker.

De dobber werd voor de Raaltenaren nog zwaarder toen diezelfde Kaluzi drie minuten na de 2-1 zijn hattrick compleet maakte. Een blamage voor de ploeg van Drent was in de maak.

Rohda deed een klein kwartier voor tijd nog wel wat terug. Gwedelidze werd na zijn schot bejubeld, maar had wel een flinke portie geluk nodig. Zijn schot belandde namelijk op de paal en ging vervolgens via de rug van de keeper binnen.

Het leek erop dat Rohda nu alles op alles zou zetten om toch nog een resultaat over te houden aan de ontmoeting in Drenthe, maar dat resultaat kwam er niet. Sterker nog, Alcides bracht nog geen minuut na de aansluitingstreffer het verschil in doelpunten weer naar twee. Rohda kwam die klap niet meer teboven en droop af met een hele zure nederlaag.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.