bewonersaantal gemeente raalte gestegen

In totaal woonden er volgens het CBS op 1 januari 2014 36.519 inwoners in de gemeente Raalte. Hiervan waren 6881 bewoners, 18,8%, ouder dan 65 jaar. Het sterftecijfer is in de gemeente lager dan het geboortecijfer. Het inwonertal was in 2014 namelijk hoger dan in 2013. Er werden in 2013 326 kinderen geboren en er stierven 323 bewoners. Vrouwen kiezen er blijkbaar niet voor om massaal in de gemeente Raalte te wonen, 49,8% van de bewoners is namelijk vrouw. Dat percentage is lager dan het landelijke percentage, in Nederland is namelijk 50,5% van de bevolking vrouw.

Vergrijzing Overijssel
De vergrijzing is een bekend feit in heel Nederland, maar Overijssel is lang niet zo grijs als veel andere provincies. Vooral in de noordelijke en zuidelijke provincies wordt dit als een groot probleem gezien. Nieuwsuur maakte onlangs al een serie over de leegloop van Zeeland. Wanneer wordt gekeken naar Overijssel blijkt dat deze provincie een stuk minder grijs is dan de meeste provincies. In Groningen, Friesland en Drenthe wonen veel meer 65+’ers. Net zoals in de zuidelijke provincies, Zeeland, Noord-Brabant en Limburg. Ook in Gelderland wonen meer ‘grijzen’. De jongste provincie van Nederland is Flevoland.

In de stedelijke gemeenten wonen zoals verwacht procentueel minder 65+’ers dan in gemeenten als Raalte en Olst-Wijhe. In de gemeente Raalte is 18,8% van de bevolking ouder dan 65 jaar. In vergelijking, in de gemeente Dalfsen is 18,6% van de bevolking ouder dan 65 jaar, in Ommen 19,6%, in Olst-Wijhe 18,6% en in Deventer 16,2%.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.