beste buitenlandse film in annahuis

Filmhuis Raalte vertoont vrijdag 13 november de film ‘Timbuktu’ in de filmzaal van het Annahuis. De aanvang is om 20:00 uur en een toegangsbewijs kost zes euro. Voor vrienden van het Filmhuis 4,50 euro. Kaarten zijn te reserveren via filmhuisraalte@hotmail.com.

Nominaties en prijzen
De Franstalige dramafilm Timbuktu, van regisseur Abderrahmane Sissako, was in 2015 als uitzending van Mauritanië, genomineerd voor een Oscar in de categorie Beste Buitenlandse Film. Met zeven Césars was deze film de grote winnaar op het veertigste nationale filmfestival van Frankrijk. De Césars worden verzorgd door de Académie des Arts et Techniques du Cinema. De César is vergelijkbaar met de Amerikaanse Oscars.

Timbuktu
Kidane woont samen met zijn vrouw Satima en dochter Toya op een vredige plek in de woestijn buiten Timboektoe waar religieuze fundamentalisten de dienst uitmaken. In de stad lijden de mensen onder het terreurregime van de Jihadisten die vastbesloten zijn om de islamitische geloofsovertuiging op te leggen. 

Muziek, gelach, sigaretten en zelfs voetbal zijn verboden. Kidane en zijn familie zijn gespaard gebleven van de chaos in Timboektoe. Alles verandert wanneer Kidane per ongeluk de visser Amadou doodt en hij geconfronteerd wordt met de nieuwe wetten van de buitenlandse bezetters. Voor meer informatie word je verwijst naar de website van het FilmHuis Raalte: staging2.filmhuisraalte.com.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.