beroepschrift stortgat kan gewoon openbaar

Het beroepschrift over het stortgat op het voormalige terrein van Ben Haarman worden voorlopig niet openbaar gemaakt. Het wob-verzoek (Wet openbaarheid van bestuur) door Hans de Kort werd afgewezen. Maar daar laat de Raaltenaar het niet bij zitten.

“Als reden noemt het college “(…) het openbaar maken van de groeven en de daarin opgenomen motivering kan nadelig zijn voor de positie in de behandeling van het hoger beroep bij het hof en kan om die reden het financiële belang van de gemeente schaden. Hoe zou het financiële belang van Raalte geschaad kunnen worden als inwoners, in wier belang het college handelt, kennis hebben van de inhoud van het beroepschrift en de daarin vermelde grieven? Immers: het gerechtshof heeft die kennis, zowel als de tegenpartij de heer Haarman.” En dus tekent De Kort bezwaar aan op het afwijzen van zijn Wob-verzoek.

De Kort besluit: “De stelling van het college is een belediging voor behandelende rechter. Hij/zij zal zich in geen enkel opzicht laten beïnvloeden door het feit dat ook wij inwoners – die nota bene allemaal belanghebbende zijn in deze zaak – op de hoogte zijn van de inhoud der stukken.”

Stortgat
De Kort wil graag het beroepschrift, de motivering van het beroepschrift en, voor zover bekend, de stand van zaken rond de procedure weten. “Gezien de nevelen waarin bestuurders van de Gemeente Raalte de sanering en de daarmee gepaard gaande procedures hebben gehuld, lijkt het mij zo langzamerhand vanzelfsprekend dat uw inwoners in deze zaak volledige openheid van zaken krijgen. Het gaat tenslotte om heel veel geld, waarvoor uw bewoners zullen moeten opdraaien. Het tot heden door u hardnekkig geproduceerde geneuzel waarmee u geheimhouding in stand tracht te houden, dreigt groteske vormen aan te nemen.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.