beeldend kunstenaars uit west en midden overijssel gezocht

Stichting Beeldruimte zoekt kunstenaars in West en Midden Overijssel om in december deel te nemen aan Landschap in mijn Hoofd. Veel kunstenaars uit Twente hebben zich al aangemeld, nu de rest van Overijssel nog. Landschap in mijn Hoofd is een project waarin beeldend kunstenaars de kans krijgen te exposeren en mee te doen aan verdiepingsdagen en masterclasses. De organisatie wil in een expositie in december een divers beeld geven van de hedendaagse beeldende kunst die in Overijssel wordt gemaakt van onder meer fotografie en schilderkunst tot beeldhouwkunst en installaties. Parallel loopt in Drenthe eenzelfde project voor Drentse kunstenaars.

Aan Landschap in mijn Hoofd kunnen studenten, liefhebbers en professionals deelnemen. Zes gerenommeerde en bekende kunstenaars uit Overijssel hebben zich als boegbeeld aan het project verbonden en zullen behalve in de tentoonstelling ook tijdens de Verdiepingsdagen aanwezig zijn om hun kennis te delen met de deelnemers aan de expositie. De Overijsselse boegbeelden zijn: Karin van der Molen, Anneke Wilbrink, Peter Frans de Graaf, Elise van der Linden, Jeroen van Westen en Arno Kramer.

Karin van der Molen (Blankenham): “Het is een hele toer om in de hectiek van het leven met je hoofd in het landschap te komen. Kunst maken en ervaren is voor mij dé manier om dichter bij de natuur te komen. Sluit je ogen en zie het landschap in je hoofd.”

Expositie
Vóór 20 November kun je je opgeven voor deelname aan de expositie in Zaal Zuid kunstpodium in Hengelo, met als thema Landschap in mijn Hoofd. Deelname kost vijftien euro. Opgeven kan via de webshop van Kunst & Cultuur Drenthe: staging2.kcdr.nl. Inleverdag van je kunstwerk is zaterdag 28 november. Opening van de expositie is vrijdag 11 december. De expositie loopt tot en met 17 januari.

Kijk voor meer informatie op de website van Stichting Beeldruimte staging2.stichtingbeeldruimte.nl en op staging2.kcdr.nl. Publiek en een professionele jury kiezen uit alle exposanten tien winnaars die een serie workshops ‘op maat’ krijgen aangeboden.  Ook is er op 10 januari een Verdiepingsdag voor alle deelnemers aan de expositie.

Voor vragen of meer informatie kunt u contact opnemen met:
Stichting Beeldruimte, info@stichtingbeeldruimte.nl.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.