beaphar hof en twieg waren andere opties voor azc

Dat is de Raalter ondernemers van de Zegge vrijdagavond meegedeeld door de gemeente Raalte. De ondernemers werden bijgepraat door de gemeente over het komende AZC.

Twieg is de lokatie links van de brug over het Overijssels Kanaal als je van Raalte naar Heeten rijdt. Die lokatie is het niet geworden omdat de plek te ver af ligt van ‘de bewoonde wereld’. Daarnaast is het terrein in particuliere handen en was dus wellicht niet al te eenvoudig te verkrijgen.

Het terrein Beaphar is het terrein langs de N35 Zwolle-Nijverdal, ter hoogte van het viaduct over het Overijssels Kanaal. Dat terrein zou te moeilijk te ontsluiten zijn en ligt tegen het spoor aan, wat – naar de woorden van de ondernemers – volgens de gemeente Raalte ook geen goede keus zou zijn.

Het Hofterrein is het terrein waar vroeger de Sint Franciscushof stond. Daar moeten woningen gebouwd worden, maar door de crisis is de interesse in een kavel op die lokatie zo laag dat het terrein de eerste tien jaar niet vol gebouwd lijkt te zijn. Aangezien de gemeente eigenaar van de grond is, zou het financieel zo slecht nog niet zijn via een AZC daar toch geld voor terug te vangen. De ondernemers is vrijdag verteld dat die lokatie uiteindelijk ook is afgevallen omdat die te dicht tegen een woonwijk aanligt.

[poll id=37]

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.