Home / archiefcentraal / basisscholen strijden om wisselbeker tafeltennis

basisscholen strijden om wisselbeker tafeltennis

Tafeltennisvereniging Heino (TTV Heino) neemt sinds vorige week de gymlessen van de basisschoolleerlingen over. Tenminste, tot en met eind deze week. Om kinderen kennis te laten maken met tafeltennis verzorgt TTV Heino ook dit jaar twee weken lang de gymlessen voor basisschoolleerlingen. In tafeltenniscentrum het Roekenest krijgen de leerlingen van groep 4 t/m 8 les in de belangrijkste basisvaardigheden tafeltennis. Naast de Heinose basisscholen de Dolfijn, Gouden Emmer en Springplank doet ook de Linde uit Laag Zuthem weer mee. Nieuw is de strijd tussen de scholen om de wisselbeker, voor de school die de meeste punten weet te verzamelen.

Arend Hofmeijer, voorzitter van TTV Heino en het brein achter de uitvoering van Table Stars in Heino legt uit: “Tafeltennis is een mooie sport voor jong en oud. Dankzij de tafeltennislessen kreeg TTV Heino voorgaande jaren nieuwe jeugdleden en spelen we nu weer met 3 jeugdteams in de afdelingscompetitie. Met behulp van het Table Stars programma maken alle basisschoolleerlingen kennis met de tafeltennissport en hopen wij nieuwe tafeltennistalenten te ontdekken. De NTTB (tafeltennisbond) ontwikkelde een uitdagend lespakket voor basisschoolkinderen en het is prachtig te zien hoe enthousiast de kinderen hier elk jaar weer aan meedoen.”

Met dank aan Erwin Otten Regio Bank is het afgelopen jaar uit eigen gelederen een nieuwe jeugdtrainer opgeleid. Nick Pham is zijn naam en Nick begeleidt voor een belangrijk deel de Table Stars: “Het kwaliteitsverschil tussen de eerste en de tweede week is altijd duidelijk zichtbaar. Bij onze eigen jeugd wordt veel getraind op techniek dus hier wordt ook zeker aandacht aan besteed tijdens de Table Stars lessen. Per deelnemende school worden alle behaalde punten van de Table Stars lessen op verschillende onderdelen opgeteld en aan de school met de meeste punten wordt een wisselbeker uitgereikt.”

Aansluitend op de twee weken tafeltennisles organiseert TTV Heino vanaf 1 december wekelijks op dinsdagmiddag van kwart over 3 tot half 5 een inloop trainingsuurtje voor de basisschoolkinderen. De eerste weken staan in het teken van voorbereiding op het Table Stars Scholierentoernooi Heino wat op 23 december plaats zal vinden. Eerst winnen hier, dan kun je naar het Sallandse scholierentoernooi op 16 maart 2016 en om het af te maken is er op zondag 20 maart 2016 nog een landelijke finale van het Table Stars Scholierentoernooi in Zwolle. We zijn uiteraard erg benieuwd welke school dit jaar het sterkste team vanuit Heino gaat vormen!

Nieuwsgierig naar de lessen en hoe de leerlingen het doen? Kom talent spotten in ’t Roekenest.

Lees ook

Ben Nijboer opnieuw lijsttrekker BurgerBelangen

RAALTE – Ervaring, nieuw talent, man, vrouw en spreiding over de dorpen; BurgerBelangen is trots …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.