azc raalte eind 2016 of begin 2017 open

Het AZC in Raalte moet eind 2016 of begin 2017 de eerste asielzoekers opvangen. Dat verwacht burgemeester Martijn Dadema. “Als dit besluit is genomen door de gemeenteraad, op 7 december, duurt het nog ongeveer vier of maanden tot er een definitief besluit wordt genomen. Daarna kan het centrum gebouwd worden. Het duurt dus nog een jaar en een beetje.”  

Het centrum wordt in eerste instantie vijf jaar. De asielzoekers die naar Raalte komen, verblijven hier dan ook voor langere tijd. “Het is niet een tussenstop, maar een plek om langer te verblijven voor jong en oud”, zegt Ronald Ligthart, unitmanager van het COA. Ligthart zegt voornamelijk Syriërs, Irakezen, Afghanen en Somaliërs en Eritreeërs te ontvangen in Raalte. 

“950 mensen in één azc is groot gezien de vele kleinere locaties in Nederland. Maar centra in Dronten en Luttelgeest huisvesten bijvoorbeeld 1.300 en 1.400 asielzoekers.” Het terrein waar het centrum komt is zes hectare groot, waarvan vier hectare wordt bebouwd met woonunits. De overige twee hectare wordt gebruikt voor facilitaire gebouwen en recreatieruimte. Onder meer voor kantoren, een gezamenlijk plein en bijvoorbeeld een sportveld.” 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.