azc op industrieterrein in raalte

Er komt een AZC voor maximaal 950 vluchtelingen op het industrieterrein De Zegge VII in Raalte. Op het terrein tussen de Overkampsweg en de Achterweiweg, nabij de REKO, wordt opvang voor vijf jaar geregeld. Omwonenden en bedrijven in de directe omgeving zijn vanmorgen door het college geïnformeerd.

Het college van de gemeente Raalte is akkoord, de gemeenteraad bespreekt de opvang op 7 december. Problemen levert dit vermoedelijk niet op, alleen de VVD (4 zetels) is tegen de komst van een asielzoekerscentrum.

Omdat bestaande gebouwen voor de opvang van vluchtelingen in de gemeente Raalte niet beschikbaar zijn, vraagt het COA (Centraal Orgaan opvang Asielzoekers) de gemeente Raalte naar een geschikt terrein waar een tijdelijke opvanglocatie met semipermanente units voor de huisvesting gerealiseerd kan worden. Het verzoek van het COA richt zich op de tijdelijke opvang van maximaal 950 vluchtelingen gedurende een periode van vijf jaar.

Burgemeester Martijn Dadema: “Mensen in nood, die vanwege onderdrukking of oorlog hun thuisland ontvluchten en afhankelijk zijn van ondersteuning, kunnen op onze betrokkenheid rekenen. Wij hebben als gemeente onze maatschappelijke verantwoordelijkheid om actief bij te dragen aan een oplossing voor deze urgente situatie. Daarom zijn wij bereid mee te werken aan het verzoek van het COA.”

Bedrijventerrein De Zegge VII
Het COA vraagt in haar verzoek om een terrein dat aan een aantal voorwaarden voldoet. Zo wordt gevraagd naar een terrein dat in de nabijheid van een grote kern ligt, gemeentelijk eigendom is en waar de opvanglocatie ruimtelijk goed in te passen is. Het college van B&W heeft naar aanleiding van het verzoek van het COA in beeld gebracht welke terreinen beschikbaar zijn en aan de voorwaarden voldoen. Hieruit is gebleken dat een locatie op het bedrijventerrein De Zegge VII geschikt is.

Het college stelt de gemeenteraad voor in te stemmen met een nadere uitwerking van het plan voor deze locatie. Omwonenden en bedrijven in de directe omgeving worden hier nauw bij betrokken. De gemeenteraad behandelt dit voorstel in de raadpleinsessie van 25 november en neemt in de raadsvergadering van 7 december een besluit.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.