assortiment tuin and park lemele uitgebreid

Wat de vestiging van Tuin & Park Bruggeman Broekland betreft, verandert er voor de klanten weinig, maar de recente overname door Bruggeman Mechanisatie B.V. betekent wel een opwaardering van de Tuin & Park winkel in Lemele. Mark Horstman, tot voor kort eigenaar van de winkel in Broekland, gaat nu namelijk in opdracht van Tonnie Bruggeman het management voeren over de Tuin & Park afdelingen in Lemele én Broekland. En dat betekent dat het assortiment van de winkel in Lemele wordt uitgebreid. 

Mark nam in 2010 Tuin & Park Bruggeman Broekland over van Gerard Bruggeman, Tonnies broer, die nog steeds een kachelspeciaalzaak heeft in hetzelfde pand als de Tuin & Park-winkel. “Ik zag het als mijn taak om de omzet te laten groeien”, vertelt Mark. “Dat is gelukt. Het aantal klanten is aanzienlijk gegroeid de laatste jaren. Nu mag ik me erop richten om hetzelfde te bereiken voor de vestiging in Lemele.”

Dat hij nu niet meer zelfstandig is, maar als manager in dienst van Bruggeman Mechanisatie B.V. werkt, ziet hij niet als een stap terug. “Integendeel. Ik heb nu twee Tuin & Park afdelingen onder me.  Nu heb ik de handen volledig vrij voor beide winkels.” Tonnie: “Mark krijgt alle vrijheid. Hij wordt als het ware een ondernemer binnen een onderneming.”

Inkoopvoordeel
In Broekland is het assortiment sinds kort uitgebreid met de tuinmachines van de merken Toro en Tym. “Toro is een A-merk op het gebied van gazon- en zitmaaiers; Tym biedt een compactlijn voor tuintractoren van 17 tot en met 60 pk.” Het aanbod van de vestiging in Lemele wordt op termijn gelijkgetrokken met dat van Broekland. “Dat betekent met name meer compact tractoren en robot- en zitmaaiers”, stelt Mark. “Het gegeven dat beide zaken nu onder dezelfde paraplu vallen, levert ook inkoopvoordeel op. Dat kunnen we vertalen naar de prijzen. In Broekland hebben we bovendien twee monteurs, in Lemele een. Dat betekent dat we wat technische ondersteuning betreft veel flexibeler worden.” Inmiddels heeft Bruggeman Mechanisatie B.V., Tuin & Park dertig medewerkers in dienst. 

Nieuwe contacten leggen
Tonnie benadrukt dat het eigenlijk altijd al zijn wens was om een Tuin & Park winkel in Broekland te beginnen. “Met onze winkel in Lemele dreigden we soms al te concurreren met Marks vestiging in Broekland”, vertelt hij. “Dat was niet de bedoeling. Mark is nu volledig verantwoordelijk voor beide Tuin & Park afdelingen zowel Broekland als Lemele. Een nieuw gezicht dus, wat Lemele betreft. Het is de bedoeling dat Mark flink aan de weg timmert en nieuwe contacten gaat leggen. We hopen een flinke slag te maken!”

Zie verder staging2.uwtuinenpark.nl en staging2.bmb-bruggeman.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.