angeli custodes op npo2

Angeli Dustodes is vrijdag 20 november te zien in het programma MAX Maakt Mogelijk. Giny Hollegien en Riet Hogeman, medewerkers van het woonzorg- en verpleeghuis, werden totaal verrast door de schenking van een tovertafel aan de bewoners.

Giny en Riet kregen het idee van de tovertafel bij een bezoek aan een congres over snoezel-mogelijkheden. Snoezelen is primair gericht op het leggen van contact met dementerende, het creëren van een veilig leefklimaat en het teweegbrengen van gevoelens van eigenwaarde, ontspanning en rust bij ouderen.

Op 19 augustus kwamen Jan Slagter en cameraploeg bij Angeli Custodes binnen, zonder medeweten van Giny en Riet, om te vertellen dat hun wens voor een tovertafel ingewilligd zou worden.

De tovertafel is een speels product dat ouderen in de midden tot late stadia van dementie stimuleert in fysieke en cognitieve activiteit en sociale interactie met minimale begeleiding. De tovertafel geeft regelmatig sensorische prikkels, zodat de aandacht weer wordt teruggebracht naar het spel.

De uitzending van MAX Maakt Mogelijk is op vrijdag 20 november om 17:40 op NPO2. Stichting MAX Maakt Mogelijk realiseert projecten ter verbetering van het welzijn van ouderen.

 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.