als het maar verantwoord biologisch en met mate is

Michiel Bussink is expert op het gebied van voedsel. Hij heeft inmiddels veel over eten geschreven, waaronder de boeken: Lekker Landschap, het Deventer Kookboek, Eten uit de buurt, Smaakboek Achterhoeks Fruit en Ik eet, dus ik ben. Hij eet regelmatig vlees. “Uiteraard wel verantwoord vlees, biologisch en met mate.”

Zelf eet Michiel circa twee keer per week vlees bij de hoofdmaaltijd. “De meeste mensen eten iedere dag vlees. We weten al heel lang dat te veel vlees niet goed is voor de mens. Het vergroot de kans op kanker, maar ook bijvoorbeeld het risico op hart- en vaatziekten. Bovendien zijn er ook veel andere redenen om minder vlees te eten: dat is bijvoorbeeld beter voor natuur en milieu, wereldwijd. 

Michiel vindt dat de meeste mensen juist de meest smakeloze stukken vlees eten. “Kipfilet is bijvoorbeeld één van de meest populaire stukken vlees, terwijl andere delen veel meer smaak hebben. Ik vind dat mensen eigenlijk alle onderdelen van een dier moeten eten: minder verspilling en nog lekker ook. Maar ik wil niemand wat opleggen.”

Direct bij de lokale producenten kopen heeft de voorkeur voor Michiel. “Dan kan de boer er namelijk meer aan verdienen, waardoor het makkelijker wordt om maatschappelijk verantwoord te produceren.” Dat wil niet zeggen dat hij helemaal geen boodschappen in de supermarkt doet. “Ik ben net nog in de plaatselijke supermarkt geweest. Die heeft ook prima producten. Gezonde voeding komt hierop neer: eet gevarieerd, vooral plantaardig, kook zelf, beweeg voldoende en vergeet niet te genieten!”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.