3 5 miljoen euro moet salland vitaal houden

Salland krijgt Europees LEADER-geld om nieuwe initiatieven in de regio mogelijk te maken. In totaal zullen de EU, provincie, gemeenten en waterschappen en private investeerders 3,5 miljoen euro investeren om Salland vitaal te houden. Iedereen met een projectidee dat hieraan kan bijdragen kan een LEADER-bijdrage aanvragen.

LEADER De Kracht van Salland is een netwerk van inwoners, organisaties en overheden. Samen werken ze aan een vitaal Salland. Het netwerk is een broedplaats waar ideeën worden omgezet in projecten. Deze projecten kunnen mede worden uitgevoerd dankzij de LEADER-bijdrage.

Het geld wordt ter beschikking gesteld vanuit het Europees programma voor plattelandsontwikkeling: POP3. De Lokale Actie Groep (LAG) heeft een nieuw LEADER-programma voor de periode 2014–2020 opgesteld. Het Landelijk Selectiecomité en Gedeputeerde Staten van provincie Overijssel hebben het programma goedgekeurd. Dit maakt de weg vrij voor investeringen in Salland.

3,5 miljoen
In totaal zal er ongeveer 3,5 miljoen euro worden geïnvesteerd om Salland vitaal te houden. Hiervan komt 25% van de Europese Unie, 25% van provincie, gemeenten en waterschappen en 50% van private investeerders (particulieren, fondsen, etc.).

Heb jij een projectidee waar Salland wat aan heeft? Neem dan contact op met LEADER-coördinator Mireille Groot Koerkamp (mireille@dekrachtvansalland.nl of 06-224 661 31). Er volgt een intakegesprek en je legt je idee voor aan de LAG. Die beoordeelt of het project kans maakt op een LEADER-bijdrage. De LAG denkt ook met je mee bij het uitwerken van je plan en brengt je eventueel in contact met andere partners in het netwerk.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.