zivkovic schakelt go ahead eagles uit in de beker

Het bekeraffiche kondigde een duel aan tussen een club uit de Jupiler League en een Eredivisie-ploeg. De verwachting vooraf was echter dat het allerminst David tegen Goliath zou worden. Willem II heeft immers de goede vorm van vorig seizoen niet weten te behouden, terwijl Go Ahead Eagles heden ten dage in de bovenste regionen van de Jupiler League meedraait.

Champions League-gevoel in Deventer

Wellicht kwam het daardoor dat het duel zo vroeg in het bekertoernooi erg leefde. Captain Bart Vriends kreeg zelfs het Champions League-gevoel te pakken vanwege het tijdstip: 20.45 uur op dinsdagavond, zo liet hij op Twitter weten. Zivkovic leek hetzelfde te voelen. Binnen vijf minuten probeerde de Willem II-spits doelman Zwarthoed te verschalken op Zlatan-achtige wijze. De goalie van de thuisploeg kwam met de schrik vrij na zijn halve omhaal en reageerde even later ook alert op een kopbal van diezelfde Zivkovic.

De beste kans van de wedstrijd was even later voor Andersen. Hij kwam vanaf de linkerkant naar binnen, passeerde Lambooij alsof hij er niet stond, maar zag zijn schot voorlangs gaan. Niet lang daarna zorgde Van Ewijk voor het eerste wapenfeit van rood-gele voet. Zijn schot ging via een Willem II’er naast en dat bleek de opmaat voor meer. Go Ahead Eagles nam het heft in handen, zocht nadrukkelijker het doel van de Tilburgers en dat leidde er toe dat Willem II veel overtredingen nodig had. Go Ahead Eagles profiteerde niet uit de verkregen standaardsituaties, waardoor beide teams de kleedkamers opzochten met een 0-0 ruststand.

De tweede helft begonnen beide ploegen weifelend. Desondanks kreeg Falkenburg direct een goede kans, maar zijn inzet was te mager om Zwarthoed te passeren. Nadat beide ploegen een tijd lang niets lieten zien draaide Tom Daemen fraai weg bij zijn tegenstander. Het daaropvolgende schot werd ternauwernood gepakt door Lamprou, maar zorgde er wel voor dat het weer ging leven in de Adelaarshorst. Het ging helemaal spoken toen uit de daaruit volgende hoekschop Vriends op de lat kopte.

Twee keer dus net niet voor Go Ahead Eagles en daar profiteerde Willem II van. In zeer korte tijd wist Zivkovic tweemaal het net te vinden. Ex-Eagle Falkenburg was tweemaal de aangever. Met de mooie lobbal die voorafging aan de 0-2 liet de aanvallende middenvelder zijn klasse nog maar eens zien in de Adelaarshorst.

Met nog een kwartier speeltijd op de klok werd alles uit de kast gehaald om nog iets te forceren. Teijsse werd bij in de spits gezet en met Mathieu werd er nog een extra aanvaller in het veld gebracht door Demmers. Baten mocht het niet en daardoor is aan het bekeravontuur een vroegtijdig einde gekomen voor Go Ahead Eagles.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.