wethouders raalte terughoudend over bedreigingen

Als er een wethouder van de gemeente Raalte bedreigd zou worden, dan zou de gemeente daar geen uitspraken over doen. Dat laat burgemeester Martijn Dadema desgevraagd weten. “We bewaren daarin veel terughoudendheid. Zoiets gaat in overleg met de politie en dan wil je het onderzoek niet in de weg zitten. We zeggen niet dat het wel gebeurd is, maar ook niet dat het niet gebeurd is.”

Uit een enquête die de Wethoudersvereniging hield onder alle wethouders in Nederland blijkt dat van de bijna 1500 wethouders in Nederland er de afgelopen anderhalf jaar zeker 58 zijn bedreigd. Ook hebben er 27 wethouders met agressie en geweld te maken gehad en zijn er 109 beledigd of uitgescholden. Aanleiding voor de enquête was een toename van het aantal meldingen dat de Wethoudersvereniging kreeg over bedreigingen in de afgelopen weken. De bedreigingen hadden vaak te maken met de discussie over de komst van een asielzoekerscentrum of noodopvang voor asielzoekers.

Asielzoekerscentrum Raalte
De gemeente Raalte is op dit moment nog in gesprek met het COA (Centraal Orgaan opvang Asielzoekers) over de komst van een asielzoekerscentrum in Raalte. In november wil het college daar duidelijkheid over verschaffen. “En natuurlijk kijken wij nu ook naar de bijeenkomsten in andere gemeenten”, zegt burgemeester Dadema. “Mocht er wel een AZC in Raalte komen, dan willen we goed voorbereid zijn. De bijeenkomsten in andere gemeenten zijn goede lessen voor mogelijk een eigen traject.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.