wax je jas en luister mee

Bij de Olsterhof kun je zondag zien hoe waxjassen een nieuw leven krijgen. Ondertussen kun je luisteren naar een optreden van een Ierse Folkband.

Veel mensen kennen de Engelse waxjas als een jas voor het echte buitenwerk. In de loop der jaren zijn er verschillende modellen en kleuren bijgekomen. Wat in ieder geval is gebleven, is de waxlaag die afhankelijk van het gebruik om de paar jaar vervangen moet worden. Tijdens dit open weekend bij de Olsterhof kun je zien hoe op traditionele wijze jassen worden voorzien van een verse dressing. Doorlopend wordt dit ambachtelijke werkje aan het publiek getoond. Het rewaxen van een jas is van belang om de jas waterdicht te houden en voorkomt bovendien slijtage. 

Het typisch Ierse duo The Mounton Mates komen op zondag 1 november in de Olsterhof optreden. Ton van den Bergh en Geert Maatjes (ook bekend als Gerry O’Mate) vormen al geruime tijd het folkduo The Mounton Mates. Behalve Ierse en Schotse traditionals bestaat hun repertoire uit zelfgeschreven ballads in de ‘Folksfeer’. Meestal vrolijk, soms een beetje melancholisch, maar altijd net zo fijn als een goed glas Guinness. Het bijwonen van de demonstratie en de muziek is gratis, aan het waxen van je eigen jas zijn kosten verbonden, meer informatie vind je op staging2.olsterhof.nl.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.