vriends willem ii was vandaag de meest gelukkige

Met Go Ahead Eagles tegen Willem II stond er een duel tussen een Jupiler League-ploeg en een Eredivisie-team op het programma. Een stunt wanneer Eagles Willem II wist uit te schakelen was het volgens Vriends niet geweest. “Geen megastunt althans. Zover ontlopen we elkaar qua niveau ook weer niet. Ik denk wel dat een overwinning er vandaag in had gezeten, maar helaas is het niet gebeurd”, treurt de verdediger na afloop.

Het verschil tussen de Eredivisie en de Jupiler League kwam niet tot uiting in de wedstrijd. Toch voelde Vriends wel contrast met de tegenstander. “Willem II probeert wat meer voetballend er door heen te komen en dat doen ze op een hele volwassen manier. Ze raken niet onder de indruk van de pressie die wij in de eerste helft op ze geven. Maar ik moet zeggen dat we het na vijftien minuten goed op orde hebben.” 

Go Ahead Eagles kwam na het eerste kwartier meer aan voetballen toe. “We waren af en toe zelfs de bovenliggende partij”, weet ook Vriends, al mocht dat uiteindelijk niet baten. “Willem II is een uitgebalanceerde ploeg, maar we hebben ze aardig weerstand geboden vandaag. De kansen waren simpelweg voor beide teams schaars. Ik denk dat we allebei misschien recht hadden op de openingstreffer. Hij valt uiteindelijk aan hun kant en daarmee waren zij denk ik de meest gelukkige.” 

Kopkansen

Voordat Willem II op voorsprong kwam had Vriends zelf de ultieme mogelijkheid om zijn ploeg in het zadel te helpen. “Ik had in de eerste helft al een kopkans, die was wat lastiger, maar die in de tweede helft had er in gekund. Er in gemoeten misschien wel. De keeper ging er op het laatste moment onder door en daar moest ik op anticiperen. Het gebeurde zo dicht voor de goal dat het lastig was de bal naar beneden te koppen”, verklaart de Eagle zijn misser voor open goal.  “Uiteindelijk ging hij stevig tegen de lat”, besluit de captain van Go Ahead Eagles. 

 

 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.