verband overvallen raalte noord en dahlistraat

De politie vermoedt dat twee overvallen in Raalte, in augustus 2015 op een vrouw in haar woning op de Dahliastraat en een jaar eerder op een oud ijzerhandelaar in Raalte-Noord, een verband hebben. Niet alleen gaat het mogelijk om dezelfde dader, de slachtoffers zijn ook nog eens broer en zus van elkaar. Dat werd dinsdagavond bekend gemaakt tijdens de uitzending van Opsporing Verzocht op NPO1.

Dahliastraat
Op zaterdag 8 augustus 2015, net na het middaguur, overvallen twee mannen een vrouw (53) in haar appartement in de Dahliastraat in Raalte. De daders zijn ervan overtuigd dat er geld in het appartement is en doorzoeken de slaapkamer. Ondertussen gebruiken ze pepperspray tegen de vrouw. Al snel ontdekken ze dat er weinig te halen valt bij de vrouw en vertrekken met slechts wat geld uit haar portemonnee.

Mogelijk is er een verband met de overval op haar broer een jaar eerder. Op 22 augustus 2014 werd er geprobeerd de handelaar in oud-ijzer te overvallen toen een Renault Clio in Raalte-Noord bewust op hem inreed in zijn bestelbus. De ondernemer handelde snel en ontsnapte voordat de overvallers hem iets konden aandoen. Mogelijk gaat het om dezelfde daders of zelfde dadergroep die dachten dat er bij haar iets te halen zou zijn.

Slachtoffer
Het slachtoffer van de woningoverval herstelt gelukkig redelijk goed. Haar zicht is weer helemaal terug, maar het is de angst die overheerst. Ze vraagt zich ook constant af waarom zij het doelwit was, omdat ze nauwelijks iets van waarde bezit.

Dader 1
De man die met pepperspray heeft gespoten is een grote brede jongeman met een licht getinte huidskleur mogelijk van Noord-Afrikaanse afkomst. Hij heeft een vadsig postuur, een bol kaal hoofd met een ringbaardje en hij sprak met een hese stem. Hij droeg die dag een grijs joggingpak.

Dader 2
Van die tweede dader is weinig bekend, behalve over zijn kleding. Hij droeg een fel gekleurd blauw trainingspak met gele strepen aan de zijkant.

Ringbaardje
De overvaller van haar broer had ook zo’n ringbaardje. Het is een opvallende overeenkomst, maar dat kan ook toeval zijn.

Vlucht 
De mannen zijn vertrokken vanaf het appartement in een grijze BMW-station, vermoedelijk uit de 3-serie. Deze best opvallende auto is na de overval met hoge snelheid vertrokken vanaf de Dahliastraat in de richting van de Ceintuurbaan in Raalte.

Verkenning
Op maandag 3 augustus rond 12.45 uur doken er vier mannen op in een zwarte BMW bij het hofje voor de ingang van het appartementencomplex. Er stapten twee mannen uit die een seconde of 15 bewust richting het appartement keken. Daarna stapten ze in en reden de vier in de BMW het hofje weer af.

BMW
Ze reden in een verlaagde BMW uit de 1-serie, een model gebouwd tussen 2004 en 2008. Opvallend zijn de originele sportvelgen, die komen van een BMW uit de 3-serie.

Verdachte voorverkenning 1

De man die op de passagiersstoel van de BMW zat is een man met een getinte huidskleur, 25 a 30 jaar oud en hij is behoorlijk dik. Hij heeft een ronde bolle buik en een ‘dikke kop’ zoals de getuige het omschreef. Hij heeft zwart stekelig haar, dat aan de zijkanten opgeschoren was.

Verdachte voorverkenning 2
De andere man die uitstapte heeft ook een getinte huidskleur, is rond de 25 jaar oud en is erg lang, tussen de 1.90 en 2.00 meter.

[youtube url=”https://staging2.youtube.com/embed/jIODTeXo7OE”]

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.