veelzijdig feestelijk programma holtohus

Het Holstohus bestaat tien jaar en om dat te vieren is er zaterdag 10 oktober van alles te doen in het gebouw. Vanaf tien uur ’s ochtends tot tien uur ’s avonds kan iedereen binnenlopen om te genieten van een geheel gratis programma. Er zullen taarten worden gebakken, video’s worden getoond en nog veel meer. Op deze feestelijke dag zullen de gebruikers en huurders van het Holstohus hun uiterste best doen om er voor iedereen een gezellige dag van te maken. De dag zal worden afgesloten met drie bijzondere muzikale optredens.

Optredens

Om half vijf wordt de feestelijke avond ingeluid door de River Village Reunion Band. De leden van deze groep speelden in 1965 samen in de destijds bekende dixieland band de River Village Dixiekids. Na vijftig jaar hebben ze besloten om, nagenoeg in dezelfde samenstelling, nog eenmaal van zich te laten horen. Vanwege militaire dienstplicht viel de band in 1967 uiteen. Op één uitzondering na zijn alle bandleden muzikaal actief gebleven. Op 10 oktober zal de band optreden met zijn originele bezetting met twee uitzonderingen. Toenmalige bassist Martien Nijland heeft zijn instrument aan de wilgen gehangen en trombonist Harry Zandhuis is overleden. Zij zullen tijdens dit eenmalige optreden worden vervangen door bassist Cees Wormeester en trombonist Geert Rubingh. De rest van de band zal hetzelfde zijn als in 1965 namelijke Harry Regerschot (trompet), Jan Zandhuis (klarinet) Harry van Essen (banjo/gitaar) en Jack Nuissl (drums). 

Van acht tot tien uur treedt de coverband T-Load op. ‘Strong, tight en awesome’ zijn de kernwaarden van deze zeer veelzijdige coverband uit Wijhe. Met herkenbare classics en de laatste top 40 hits zorgt deze band voor een gezellige avond.

Rappende conciërge

Tijdens de pauze rond negen zal de rappende conciërge Angelo van de Capellenborg optreden met zijn hiphopformatie Loodzwaar. “Wat Loodzwaar zo bijzonder maakt is dat wij niet van de straatrap zijn. Wij willen mensen iets positiefs meegeven. Dat komt ook terug is onze naam: ‘Loodzwaar’ iedereen heeft het wel ergens zwaar mee in zijn leven. Wij willen zorgen dat je daar bij ons optreden even niet aan hoeft te denken”, aldus Angelo Frans. Loodzwaar bestaat uit Angelo Frans, Schout Schipper en dj Bjorn Tensen. Ze kwamen door verschillende HipHop competities in begin 2013 bij elkaar en hebben sindsdien al vele optredens gedaan. “We zijn gewoon positieve mensen en dat willen we ook aan het publiek doorgeven. Onze muziek is niet voor één doelgroep maar voor iedereen.”

Van 18.00 -20.00 uur is er een mogelijkheid om in de Brasserie de daghap te nuttigen voor slechts tien euro. Wil je zeker zijn van een plekje neem dan contact op met de Brasserie via (h.ha@online.nl) of (0570-683935).Voor meer informatie over het tienjarig bestaan van het Holstohus kijk op de website van staging2.uthuus.nl.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.