vanuit het mekka voor handbal naar sdol

Kristian Madsen Sav uit Denemarken traint sinds een aantal weken de handbalkeepers van Sportvereniging SDOL Luttenberg. Dat meldt de club op hun website. Kristian is 21 jaar oud en speelt vanaf zijn vierde bij verschillende clubs. Op zijn veertiende levensjaar werd handbal serieus voor hem; zijn team promoveerde destijds naar de hoogste klasse in Denemarken.

Een jaar daarna vertrok Kristian naar de professionele handbalclub Skjern Handball. Hier speelde hij twee seizoenen en tegelijkertijd woonde hij in Skjern. Op zijn achttiende speelde hij eerste divisie bij Vildbjerg YMCA tot het einde van mei. In september vorig jaar heeft hij een meisje ontmoet uit Mariënheem.

Zij studeerde destijds in Denemarken, terwijl Kristian klaar was met zijn seizoen in april; ook was zijn contract afgelopen. Zonder twijfel ging hij zijn meisje achterna en besloot daarom in Nederland te gaan wonen, in Mariënheem. “Ik hoorde dat Luttenberg misschien mijn hulp kon gebruiken bij de training. Eigenlijk miste ik de handbal ook wel een beetje.” Hij laat weten blij te zijn dat hij adviezen kan geven aan de club en de spelers. “Ik wil zoveel mogelijk helpen tot ik terugkeer naar Denemarken in januari volgend jaar.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.