uitnodiging voor omwonenden megavarkenstal

Het varkensbedrijf Sebava b.v. aan de Nijverdalseweg 13 in Mariënheem nodigt alle omwonenden op donderdagavond 15 oktober uit in De Schalm om over haar plannen te praten. De Partij voor de Dieren wil ondertussen opheldering van de provincie Overijssel over het verstrekken van een vergunning aan de beruchte varkensboer. De eigenaar, de beruchte varkensbaron Straathof heeft in Duitsland een beroepsverbod opgelegd gekregen. In Mariënheem wil hij een nieuwe megavarkensstal van 11.000 varkens realiseren.

“Uitgangspunt is dat de grenzen van het bouwblok intact blijven”, laat het bedrijf de omwonenden weten in een brief. “Natuurlijk voldoet straks de stal aan de eisen op het gebied van dierwelzijn, milieu en bouwvoorschriften. Ook is Sebava b.v. van plan om op dit bedrijf een zichtruimte te realiseren, van waaruit naar de dieren gekeken kan worden door iedereen die daar belangstelling voor heeft.”

Straathof
De eigenaar van het bedrijf is de beruchte varkensbaron Straathof, die inmiddels in Duitsland een beroepsverbod opgelegd heeft gekregen. Op beelden van de Duitse politie is te zien wat een verschrikkelijk dierenleed hij veroorzaakt in zijn stallen. Straathof is ook in Nederland meerdere malen vervolgd wegens misstanden op zijn veebedrijven.
De gemeente Buren uit Gelderland, heeft tot nu toe al zo’n 1 miljoen aan proceskosten gespendeerd aan rechtszaken rondom een andere megastal van Straathof. Het gaat ook hier om het overtreden van milieu- en dierenwelzijnsregels. “De kans dat deze notoire overtreder ook in Overijssel de fout in gaat, is aanzienlijk”, zegt Lia van Dijk, fractievoorzitter van de partij.

Via deze link vind je beelden van de Duitse politie. Let op, deze beelden zijn schokkend!

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.