twee kampioenen voor de lochsprinters

 Verslag van Christiaan Kleen Scholten.

 “Vandaag vertrokken de Lochsprinters met 43 rijders richting Kampen om de laatste provinciale wedstrijd van dit jaar te fietsen. Afgelopen jaar zijn ze in Kampen druk geweest om een nieuwe BMX-baan aan te leggen en bijna iedere BMX-er wil hier wel rijden. Het was om die reden ook extreem druk.”

 “Ruim 600 deelnemers verschenen aan de start op de prachtige baan in Kampen. Ondanks het slechte weer de afgelopen dagen, hield de baan zich bijzonder goed. Voor de kleine BMX-er was het wel even spannend om van de 5 meter hoge startbult te gaan en dan te bedenken dat er nog een startbult naast ligt die ruim 7 meter hoog is. Het parc fermé en de startbulten zijn keurig overdekt, evenals de enorme veranda voor de kantine. Om de baan heen was het nog wel een beetje een modderpoel maar eigenlijk niks te klagen. Iedereen kon zijn of haar spullen droog wegleggen in een van de, totaal vier, tenten die we altijd bij ons hebben naar de wedstrijden.”

“Om 8:45 uur mochten de eerste rijders kennis maken met de baan en een uur lang trainen. “Wat een fijne baan!” hoorden we regelmatig en iedereen maakte ook maximaal gebruik van de training om zo hard mogelijk over deze baan te kunnen. Ook van de oudere rijders waren er geen klachten over te horen. Zij mochten van 9:45 tot 10:45 uur trainen.”

“Om 11:00 uur konden de wedstrijden beginnen. Alle races volgden zich in hoog tempo op om vervolgens direct de kwartfinales te verrijden. Voor 7 rijders was het helaas al afgelopen na de drie manches en voor nog eens 7 na de kwartfinales. We waren nu nog met 32 rijders over en na de halve finales gingen er uiteindelijk 23 rijders naar de grote finale. De finalisten krijgen na afloop allemaal een beker voor het behaalde resultaat en de winnaar mag zich kampioen van Salland noemen. Zij krijgen de grootste beker en een kampioenstrui mee naar huis.”

“Tom Mars en Deon Goorman behaalden de hoogste plaats op het podium. Gefeliciteerd!”

In totaal waren er tien podiumplekken voor de lochsprinters:

Kampioen: Deon Goorman – jongens 6

Kampioen: Tom Mars – cruisers 30-

2e plaats: Rinke Tempert – cruisers 30-

Kyano van Vlimmeren – jongens 8

Teun Scholman – promotie klasse

Jorn Klein Lankhorst – promotie kasse

3e plaats: Thomas Bergboer – jongens 12

Teun Scholman – jongens 16/17

Britt Tijhof – meisjes 8/9

Laura Davids meisjes 12/13 

“Voor meer informatie over uitslagen, foto’s en finale filmpjes, kun je terecht op onze site staging2.lochsprinters.nl. Volgende week rijden we de laatste wedstrijd van het district kampioenschap op eigen baan in Nijverdal. Na deze wedstrijd worden de punten opgeteld en krijgen alle deelnemers die minimaal 4 van deze 5 wedstrijden heeft gefietst een beker ongeacht welke plek je bent geëindigd. De wedstrijden starten om 11:00 uur. Iedereen is van harte welkom om een keer te kijken naar deze fantastische sport.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.