trouwens wat weet jij van trouwen

In Infocentrum IJssel Den Nul is dinsdagavond om 19:30 uur een avond van De Historische Vereniging ’t Olster Erfgoed. De avond staat in het kader van de Maand van de Geschiedenis. Ina Timmer geeft een lezing rond het thema ‘trouwen’.

Iedereen heeft weleens als kind of tiener gefantaseerd over zijn of haar droomhuwelijk. Maar hoe zag dat huwelijk er vroeger uit? Was het ook een droom voor ieder? Dit is onderwerpen die aan de orde komen in de lezing van Ina Timmer. Zij is buitengewoon ambtenaar van de Burgerlijke Stand in enkele gemeenten. Ze heeft meer dan 3.000 huwelijken gesloten.

Gretna Green is een plaatsje in Schotland waar jongeren in de vorige eeuw zonder toestemming konden trouwen in de smederij. Een klap op het aambeeld door de smid en het huwelijk was gesloten. In de lezing neemt Ina de toehoorder mee door de geschiedenis van het huwelijk. Wat heeft Karel de Grote er mee te maken. Wat heeft de vroegere paus voor invloed gehad? Allerlei wetenswaardigheden komen aan de orde. Kleding van vroeger en nu, het huwelijksbootje, de bruidstaart en meer. Zij vertelt ook over de dagelijkse praktijk en haar bijzondere ervaringen. Mannen zijn ook van harte welkom. Bezoekers worden uitgenodigd om hun eigen trouwfoto of de trouwfoto van (groot)ouders mee te nemen.

De lezing begint op 27 oktober om 19.30 uur bij het Infocentrum. Voor leden van ‘t Olster Erfgoed is de lezing gratis toegankelijk, niet-leden betalen 2,50 euro. In verband met het aantal beschikbare plaatsen is reserveren aan te raden. Dit kan via een mail naar jbiljardt@hetnet.nl of via telefoonnummer 0570 563197. Opgeven kan ook bij de balie van het Infocentrum, Rijksstraatweg 109, Den Nul. 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.