tijenraan aangewezen voor acute opvang vluchtelingen

Mocht het COA de gemeente Raalte vragen om op korte termijn tijdelijk vluchtelingen op te nemen, dan stelt de gemeente Raalte sporthal Tijenraan ter beschikking. Dat heeft de gemeente donderdag laten weten aan de sportclubs die gebruik maken van de sporthal. Een aanvraag voor opvang is overigens nog niet gedaan.

““Deze locatie is ook al aangewezen als opvanglocatie bij rampen en beschikt over de benodigde faciliteiten”, laat de gemeente weten. “Ter voorbereiding op een eventuele noodopvang in deze sporthal, heeft de gemeente donderdagavond samen met het Sportbedrijf gesproken met de sportverenigingen over de eventuele consequenties als wordt overgegaan tot noodopvang. Het is belangrijk om betrokken verenigingen nauw te betrekken bij deze voorbereiding.”

Geen aanvraag
“Op dit moment is noodopvang in Raalte niet aan de orde, maar de gemeente wil goed zijn voorbereid als dit wel het geval wordt. Als noodopvang aan de orde is dan gaat de gemeente uiteraard in gesprek met omwonenden en andere betrokkenen.”

Op de achtergrond is de gemeente nog wel steeds in gesprek met het COA over langdurige opvang van vluchtelingen. Burgemeester Martijn Dadema liet deze week weten dat er waarschijnlijk begin november duidelijkheid is over het wel of niet doorgaan van een asielzoekerscentrum in Raalte. Op dit moment wordt één locatie onderzocht, maar dat kost volgens de burgemeester meer tijd.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.