sv schalkhaar verslaat sv haarle in bekerwedstrijd

In de eerste van drie knock-out rondes heeft SV Schalkhaar met 1-4 gewonnen van SV Haarle. De doelpunten van de gasten uit Schalkhaar kwamen op naam van Paul Roetert (2), Jeremy Bruins, Justin Bootsveld. Vlak voor het einde mocht Arnon Zwijnenberg namens SV Haarle nog wat terugdoen vanaf de strafschopstip. Na de 3 knock-out rondes gaat de bekercompetitie verder met de 1/8 finales.

Haarle-trainer Patrick Wijsman vond de nederlaag terecht, maar was niet blij met de snelle tegengoal. Roetert bracht al na 2 minuten de 0-1 op het scorebord. “Als je de eerste 30 minuten doorkomt, hoop je dat de hoger geklasseerde tegenstander tegen zichzelf gaat voetballen. Dan wordt je zelf vaak sterker”. Een verwijt dat de Wijsman zijn ploeg maakt is dat enkele goals, ondanks goed veldspel, te makkelijk vallen. Ook was de oefenmeester niet te spreken over één van de arbitrale beslissingen. Volgens hem was de 4e goal van Schalkhaar, opnieuw gescoord door Roetert, een buitenspelgeval.

In de competitie gaat het beide ploegen ook nog niet goed af. SV Haarle, dat uitkomt in de 4e klasse H, staat 12e na 6 wedstrijden. Dat is er 1 minder dan de meeste andere ploegen. De ploeg van trainer Patrick Wijsman wist tot nu toe 2 keer te winnen en verloor 3 wedstrijden. 1 wedstrijd eindigde in een gelijkspel. Wijsman: “We zitten nu in de hoek waar de klappen vallen. En om dat te doorbreken gaan we de komende weken vooral de nadruk leggen op het kweken van vertrouwen, zodat de spelers weer met lef en durf kunnen voetballen”. Volgende week gaat de ploeg op bezoek bij FC RDC, dat 7e staat.

SV Schalkhaar wist in de 2e klasse J nog niet te winnen. Van de 7 gespeelde wedstrijden werd er 3 keer verloren en eindigden er 4 in een gelijkspel. Hierdoor staat de ploeg van trainer Hans van der Hoop op de 13e positie en dreigt degradatie. Een resultaat in de volgende wedstrijd, thuis tegen KOSC, moet helpen dit te voorkomen. KOSC staat momenteel op de 7e plek.
Van der Hoop was na afloop van de wedstrijd tegen SV Haarle overigens niet bereikbaar voor commentaar.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.