stop roken samen en help elkaar

Het is deze maand weer stoptober. Oktober, maar dan met 28 dagen niet roken. Het doel hiervan is het stoppen samen te doen en elkaar te helpen waar nodig. Je kunt je aanmelden op de website staging2.stoptober.nl

Stoppen met roken is voor veel mensen erg moeilijk en vaak heeft men ondersteuning nodig. Bij het zelf stoppen gaat het vaak fout door de ontwenningsverschijnselen en de constant aanhoudende behoefte. Mensen zijn er vaak zeer obsessief de hele dag mee bezig. Dit maakt het dan ook een stuk moeilijker je gewoontes te veranderen. Gelukkig zijn er vele hulpmiddelen. Je kan denken aan coaching in combinatie met nicotinevervangers of medicatie van de huisarts, bijvoorbeeld Champix.

Lasertherapie
Een ondersteuning die bij veel mensen goed werkt is lasertherapie. Lasertherapie berust op het principe van acupunctuur. De therapie is pijnloos, omdat er met licht wordt behandeld. De behandeling haalt de lichamelijke drang naar nicotine weg en zorgt dat er geen ontwenningsverschijnselen optreden. Verder hebben mensen minder last van humeurigheid door deaanmaak van de zogenaamde endorfine, een natuurlijke pijnstiller, te stimuleren.

 

De laserbehandeling wordt door veel zorgverzekeraars vergoed vanuit de aanvullende verzekering en valt dus niet onder het eigen risico. Wil je meer weten over de behandeling? Bel dan met Lasercentra Noord Oost Nederland via 0572-371039

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.