st bernadette wint scholenvolleybaltoernooi

St. Bernadette heeft donderdag het Scholenvolleybaltoernooi in Raalte gewonnen. De kinderen van het team van de St. Bernadette mogen in het voorjaar Raalte vertegenwoordigen op het regionale scholenvolleybaltoernooi. Salvora, die de organisatie van het toernooi in handen heeft, stuurde een verslag.

Jaarlijks organiseert volleybalvereniging Salvora tijdens de herfstvakantie het scholenvolleybaltoernooi in Raalte. Donderdag 22 oktober is deze gespeeld in sporthal Tijenraan. Dertig teams uit de groepen 5 en 6 van verschillende basisscholen uit de gemeente Raalte speelden wedstrijden Cool Moves Volleybal (CMV) tegen elkaar. Dat is een gooi- en vangspel, als voorloper op het echte volleybal. Onder toeziend oog van ouders, opa’s en oma’s, broertjes en zusjes, juffen en meesters en andere bekenden op de tribune, hebben alle jongens en meiden hun uiterste best gedaan om de wedstrijden te winnen en hebben ze veel plezier gehad.

Er was dit jaar voor het eerst een Fair Play prijs te winnen, georganiseerd vanuit het Sportbedrijf Raalte. De school die zich het meest sportief gedroeg kon hiervoor een mooie grote beker winnen. Er werd gelet op de volgende punten: op tijd aanwezig zijn, respectvol gedrag, houden aan de regels en taalgebruik. Alle teams hebben goed hun best gedaan om zich sportief te gedragen: elkaar positief aanmoedigen, goed luisteren naar de scheidsrechter zonder commentaar en er werden regelmatig handen geschud na afloop van een wedstrijd. De Kwintijn heeft dit jaar deze prijs in de wacht gesleept!

In de troostfinale was de Linderte 3 te sterk voor de Esmoreit 1 en deze teams hebben de 3e en 4e plek behaald. In de finale waarin de Bernadette 3 tegen de Esmoreit 2 speelde, was de Esmoreit net niet sterk genoeg voor de kampioen Bernadette 3.
Al deze kinderen gingen met een prijs naar huis en de eerste drie kregen ook een beker om op school te laten zien.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.