sri lanka krijgt bijna 30 000 euro van stoppelhaene oogstgave

De oogstgave van Stöppelhaene 2015 heeft 29.350 euro opgeleverd. Sallandse boer Martijn van de Berg overhandigde dit bedrag vorige week symbolisch aan de Raalter geestelijkheid in de persoon van dominee Zwerver. Zij gaf de cheque op haar beurt door aan Cor en Siny Schouten, de plaatselijke contactpersonen voor het project.

De opbrengst wordt gebruikt voor het gezinslandbouwproject ‘Van de grond af aan’ in Noord Oost Sri Lanka. Wilde Ganzen verhoogt daarbij de opbrengst van het project nog eens met 50%. Leuk is ook dat een straat een sponsorloop hield en daarmee ook geld heeft opgehaald voor de oogstgave.

Met het project worden oorlogsweduwen geholpen om een eigen bestaan op te bouwen. Met de opbrengst van de oogstgave worden zij in staat gesteld om voor hun gezin een eigen inkomen te verwerven. Stukken land worden ter beschikking gesteld om te bewerken. Op beperkte schaal beschikken gezinnen over kippen, geiten en koeien. Er kunnen zaai- en pootgoed, vee, handgereedschap en waterpompen worden aangeschaft. Door de verkoop van landbouw- en veeteeltproducten krijgen de weduwen bestaanszekerheid.

Cor en Siny Schouten waren bijzonder blij met het bedrag, in Sri Lanka kunnen ze daar echt veel mee doen. Zij vertelden de aanwezigen dat ze in mei nog in Sri Lanka zijn geweest en dat al is begonnen met het screenen van de weduwen die aan het project mogen meedoen. De eerste vrouwen worden dan dit jaar al geholpen om hun bestaan van de grond af aan op te bouwen.

 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.