Home / archiefcentraal / spaans argentijnse klanken in theater podium heino

spaans argentijnse klanken in theater podium heino

Het kamermuziekensemble Trio Rodin speelt op zondag 11 oktober Spaans-Argentijnse stukken in Podium Heino. Het ensemble speelt pianotrio repertoire van componisten Arbós, Gianneo, Piazolla en Frank Bridge. Aanvang: 11.30 uur.

Het in Utrecht opgerichte Trio Rodin, bestaande uit Charles Puig (viool), Esther Garcia (cello) en Jorge Mengotti (piano), speelde al in Spanje, Ierland en Italië. In Nederland speelden zij al in de belangrijkste zalen, waaronder de Kleine zaal van het Concertgebouw te Amsterdam, Vredenburg Leeuwenbergh in Utrecht, Muziekgebouw in Eindhoven en De Toonzaal in Den Bosch. En nu dus in Podium Heino!

Trio Rodin won prijzen op diverse internationale concoursen zoals de eerste prijs op “XI Concurs de Música de Cambra Montserrat Alavedra” in Terrassa, de tweede prijs op “III Internationale Concours Villalgordo del Júcar” in Albacete en wonnen zij de Storioni Festival Prijs 2013 in Den Bosch.

In Heino speelt het ensemble met name Spaans-Argentijnse stukken. Van de componist Arbós speelt ze ‘Tres Piezas Originales’, waarbij volksmuziek in klassieke muziek is geïntegreerd. De in Buenos Aires geboren componist Luis Gianneo schreef ‘Güeya’, dat vol is van aantrekkelijke ritmes en mooie harmonieën. En we blijven in Argentinië, want ook de vier seizoenen van Buenos Aires zullen klinken: 4 Estaciones Porteñas van Piazzolla. Tot slot maken ze een uitstapje naar Engeland en spelen ze ‘de miniaturen’ van Frank Bridge.

Deze voorstelling vindt plaats op zondag 11 oktober om 11.30 uur in THEATER Podium Heino. Kaarten kosten 10 euro en kunnen gekocht worden op www.podiumheino.nl, bij de Smulbaai en het Dorpshuus in Heino.

Lees ook

Hans Kamphuis tijdelijk wethouder Olst-Wijhe

OLST/WIJHE – Hans Kamphuis, nu nog raadslid namens het CDA, is aangewezen als tijdelijke vervanger …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.