scc slaat vleugels uit met competitie voor topatleten

Als op zondag 8 november het 14de Sallands Crosscircuit met de Haarlerbergloop van start gaat, is dit meteen ook de ouverture van de nieuwe Cross League Oost. Deze nieuwe loot aan het populaire, elf wedstrijden omvattende circuit focust zich op de wedstrijdatleten van geheel Oost-Nederland.

Bijna achtduizend lopers namen het afgelopen jaar deel aan dit regionale crosscircuit, waarbij ieder weekend een volgend dorp het strijdtoneel vormde. Door de laagdrempeligheid, het uniforme format en de gevarieerde parkoersen is het Sallands Crosscircuit inmiddels uitgegroeid tot één der grootste van het land. Maar liefst elf Sallandse crosswedstrijden vormen in een tijdspanne van nauwelijks drie maanden eensgezind en gelijk gestemd het compacte Sallands Cross Circuit.

Wekelijks verplaatst de loopmeute zich van dorp naar dorp; van Haarle naar Mariënheem, van Raalte, via Laag Zuthem, Lemelerveld naar Luttenberg. Van hieruit stoomt het hardlopend volksdeel op van Nieuw Heeten, naar Heeten, Heino en Broekland, om ten slotte weer terug te keren naar Raalte. De harde kern bestaat uit honderden competitielopers en wordt wekelijks aangedikt met evenzoveel daglopers uit de gehele regio. Zowel de recreatie- als ook de wedstrijdlopers treffen elkaar in maar liefst zestien leeftijdscategorieën op drie verschillende loopafstanden. Nog steeds groeit het circuit in de breedte. Om ook de upperclass van de oostelijke wedstrijdlopers binnen te halen, is een geheel nieuw circuit in het leven geroepen.

Cross League Oost
Met ingang van het nieuwe seizoen krijgen de Oostelijke topatleten in de Cross League Oost een geheel nieuwe competitie voorgeschoteld. Hierbij vormen drie bestaande crosslopen uit het Sallands Cross Circuit samen met een loop uit Olst en uit Nijverdal een aantrekkelijke en lucratieve uitdaging voor toppers op de 10 km. De Haarlerbergloop, de Wilgenweard Nijverdalse Bergcross, de COOP Crossloop in Luttenberg, de Echte Bakker Jorink Crossloop in Raalte en de Bunkercross in Olst vormen een speciaal kwintet voor deze nieuwe topcompetitie. De inschrijvingen voor de Cross League Oost lopen inmiddels binnen. Hierop afgaande blijkt dat de Oostelijke atletiekwereld een nieuw topevenement rijker gaat worden. Info: staging2.sallandscrosscircuit.nl

Sallands Cross Circuit

Zondag 8 november Haarlerbergloop
Zondag15 november Schalmloop Mariënheem
Zondag 22 november AV Salland Crossloop
Zaterdag 5 december Den Alerdinckloop
Zondag 13 december Ten Broeke Crossloop Lemelerveld
Zondag 20 december COOP Crossloop Luttenberg
Zaterdag 26 december De Belte Crossloop Nw Heeten
Zondag 3 januari Midwintercross Heeten
Zaterdag 9 januari Veldloop VV Heino
Zondag 10 januari JSC Crossloop Broekland
Zondag17 januari Echte Bakker Jorink Crossloop Raalte
Vrijdag 5 februari After party SCC

Cross League Oost
Zondag 8 november Haarlerbergloop
Zaterdag 12 december De Wilgenweard Nijverdalse Bergcross
Zondag 20 december COOP Crossloop Luttenberg
Zondag17 januari Echte Bakker Jorink Crossloop Raalte
Zondag 6 maart Bunkercross Deventer- Olst

 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.