sallandse wandelaars onderweg naar heino

Vol goede moed zijn de deelnemers aan de Sallandse Wandelvierdaagse (SW4D) woensdagochtend vertrokken naar Heino. De routes van vandaag zijn op onderdelen verschillend aan voorgaande edities. Via Drostenkamp lopen de wandelaars richting Raalte Noord. Ze steken de N35 over en gaan langs het Hoftheater naar landgoed het Reelaar. De 20 kilometer gaat door de bossen van het eeuwenoude landgoed het Reelaar naar Heino en komt daar ten einde.

De 30 en 40 kilometer volgen vanaf het Reelaar een nieuwe route richting Camping Heino. Via bossen en boerenland, zelfs door een koeienstal heen, leidt de route over landgoed de Gunne en landgoed Den Alerdinck naar Landgoed Old Heino. Voordat de 40 kilometer lopers hier arriveren, hebben zij zich kort na Camping Heino afgesplitst van de 30 kilometer en komen dan via een bospad aan de Twentseweg door een bijzondere beeldentuin. Dan richting kanaal en langs de traditionele route naar Hoonhorst. Van hier volgen ze langs een nieuwe route de weg naar Landgoed Den Alerdinck.

Kidsroute
De kinderen steken weer de Nieuwe Deventerweg over, maar doen dat via park Drostenkamp en de rotonde naar de Wijheseweg. Voor de manege lopen ze de Stobbenbroekerweg in tot aan het Marinuslaantje. Daar zijn de enthousiaste kids getuige van een andere kunstvorm, namelijk theater.

Van hier lopen ze via de Hondenmotsweg en de rotonde richting het gemeentehuis. Er is daar een route aangegeven naar twee beelden: ‘de Hooghartige en Nederige Dienaar’ en de ‘Stöppelhaene’. Via het Kerkepad en de Schoolstraat lopen ze naar de Schapenstraat. Hier zien ze een doorgesneden kubus. Dit beeld is in 1971 geplaatst bij gelegenheid van de opening van het regiokantoor van de IJsselcentrale.

Vervolgens lopen de kinderen door richting de Grote Markt en dan zien ze in de Molenhof een vijf meter hoge Korenaar. Vanaf hier loopt de route naar de finish, waar het ‘Supertoll’ is.

Donderdag en vrijdag
Donderdag lopen de wandelaars naar Luttenberg. Vrijdag vervolgen de wandelaars de vierdaagse naar Heeten. Bij terugkomst in Raalte volgt er een warm ontvangst in het centrum.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.