raaltenaar frans rouwenhoff genomineerd

Frans heeft al zijn hele leven vrijwilligerswerk gedaan, te beginnen met handbalvereniging Kwiek in Raalte. Hiervan was hij ruim 25 jaar voorzitter. Onder zijn bezielende leiding is het eerste van handbalvereniging Kwiek opgeklommen tot de eredivisie van de Nederlandse handbalcompetitie en hij heeft daardoor de hele vereniging op een hogere level gebracht. Een niveau waar de vereniging nog steeds staat. Na zijn afscheid als voorzitter is Frans sterk betrokken gebleven bij handbalvereniging Kwiek onder andere als gastheer voor scheidsrechters en als omroeper. Sinds kort is hij ook voorzitter van de commissie die het vijftigjarig bestaan van de vereniging voorbereidt.  

Sinds 2004 tot op heden is Frans bestuurslid van het Ribs & Blues Festival in Raalte. Naast verantwoordelijk te zijn voor alle praktische zaken en personele bezetting wat de natte horeca betreft regelt hij ook alle sponsorzaken; hierin is hij uitermate succesvolle door zijn intensieve en plezierige benadering van en blijvende aandacht voor sponsoren. • Sinds een aantal jaren is Frans voorzitter van de locatieraad van de Heilige Kruisverheffing kerk in Raalte. De locatieraad regelt en organiseert in overleg met het parochiebestuur H. Kruis de eigen praktische dagelijkse gang van zaken. Bijvoorbeeld het organiseren van het vrijwilligerswerk/commissies en werkgroepen, uitvoeren van klein onderhoud, schoonmaak, versieren, et cetera.

In 2004 was Frans Prins carnaval van carnavalsvereniging de Stöppelkaters. Sinds eind 2004 is hij lid van het Convent van Oud Prinsen. Ook hier maakt hij zich verdienstelijk door het oppakken van diverse soorten activiteiten, onder meer het ziekenbezoek. Sinds 2014 organiseert Frans samen met zijn maatje Jan Maatman tijdens het Oogstfeest Stöppelhaene allerlei activiteiten in het centrum van Raalte. Activiteiten die puur bedoeld zijn om mensen te vermaken, met name kinderen.

In 2014 heeft Frans het idee opgepakt om in Raalte een zelfstandig opererende Voedselbank te starten. Hij zocht mensen die met hem een bestuur wilden vormen. Dit lukte; Frans werd voorzitter en is dat nog steeds. Onder zijn, ook weer hier, bezielende leiding zijn er in een korte tijd allerlei acties ontwikkeld om het benodigde geld bijeen te krijgen. Hierbij heeft Frans dankbaar gebruikt gemaakt van de zeer goede contacten die hij door zijn functie bij Ribs & Blues bij het bedrijfsleven had opgebouwd.

Met name door het fanatisme van Frans is het in 2014 al gelukt om een geschikt pand te vinden dat vervolgens door een grote groep vrijwilligers en bedrijven (de meesten als sponsor of tegen zeer gereduceerd tarief) tiptop is ingericht als voedselbank, compleet met diepvries- en koelcel en een gekoelde bus om versproducten op te kunnen halen. Elke week zorgt een flinke groep vrijwilligers voor het bevoorraden, het inpakken, de versheidcontrole en het uitgeven van de pakketten. Elke vrijdagmiddag maken bijna honderd personen en gezinnen gebruik van de Voedselbank Raalte; ze zijn er heel dankbaar voor. Kortom, Frans verdient het als geen ander om deze mooie prijs te mogen ontvangen.

Vanaf 2004 tot en met heden is hij secretaris/penningmeester van het Orkest van de Muziekvereniging St.Caecilia Raalte. Vanaf 18 april 2008 was hij penningmeester van de Stichting Second Home for Children in Uganda. Vanaf eind 2012 was hij naast penningmeester tevens voorzitter van deze stichting. De stichting had tot doel de weeskinderen in het plaatsje Kitojo een betere toekomst te bezorgen. Bij de oprichting hebben we ons als bestuur de tijd gegeven de door ons gestelde doelen in 2013 te hebben gerealiseerd. De bouw van een boerderij en varkensstallen alsmede de voortgang op het gebied van het onderwijs hebben ervoor gezorgd dat voor de vele weeskinderen daar een verbeterde leefsituatie is ontstaan. De toekomst ziet er daardoor gelukkig weer wat rooskleuriger uit dan toen er in 2008 mee werd begonnen. Er is een basis gelegd voor een naar onze begrippen menswaardiger bestaan. Het komt nu op de zelfwerkzaamheid van de bewoners van Kitojo aan. In hun eigen cultuur kunnen ze daar verder aan de toekomst werken.

Stemmen op Frans kan via http://staging2.overijsselsevrijwilligersprijs.nl/index.php?id=frans-rouwenhoff-uit-raalte#.Vi3joNaS4vI.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.