raalte stunt in de beker

Raalte trof in Hardenberg’85 een sterke tegenstander in de eerste knock-out ronde van het bekertoernooi. Hardenberg’85 speelt op een hoger niveau dan Raalte en bovendien misten de bezoekers spits Nick van Tolij en middenvelder Jef Hegteler wegens vakantie. Raalte leek dus een zware middag tegemoet te gaan en ook op het veld bleken de bezoekers de underdog.

Hardenberg’85 was bijna de gehele wedstrijd de bovenliggende partij. De thuisploeg had veel beweging in de ploeg en kwam tot voldoende kansen maar liet na deze te benutten. Na veertig minuten spelen kreeg Raalte echter een uitgelezen mogelijkheid om tegen de verhouding in op voorsprong te komen toen het een strafschop kreeg. Het buitenkansje werd echter hoog over geschoten door de bezoekers dat desondanks knap met 0-0 de rust halen.

In de tweede helft hield Raalte vervolgens wederom goed stand ondanks een beter spelend Hardenberg’85. Tien minuten voor tijd moest Raalte doelman Emiel Tiggelhoven echter alsnog capituleren toen namens Hardenberg’85 Roy Meijerink een fraaie aanval strak in de kruising schoot: 1-0. Raalte gaf zich echter niet gewonnen en ging brutaal op zoek naar de gelijkmaker.

Onder leiding van aanvoerder Richard Huis in ’t Veld nam Raalte in de laatste tien minuten het iniatief over en zag Raalte-trainer Jan Plagman zijn ploeg op het juiste moment toeslaan. “Richard nam de boel op sleeptouw en maakte zelf in de 89e minuut de 1-1 waardoor het aankwam op penalty’s. Emiel pakte de eerste penalty en wij maakten ze alle vijf.”

Een opsteker voor Raalte dus dat door de foutloze strafschoppenserie in de koker zit bij de loting voor de volgende ronde in de beker, tot tevredenheid van Plagman. “Ik had het zelf niet verwacht en je kan het ook wel een stuntje noemen. Zij hebben een hele goede ploeg en wij misten bovendien Nick van Tolij en Jef Hegteler. Met twee jongens uit het tweede en twee uit de A1 alsnog doorkomen is dan wel genieten en leuk om een keer mee te maken. Nu hopen op een mooie loting”, aldus Plagman.

Voordat Raalte in de volgende ronde van het bekertoernooi aan mag treden moet het eerst weer aan de bak voor de competitie. In de 5e klasse A speelt het volgende week de derby op bezoek bij Mariënheem.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.