raalte blij met woorden minister over aanpak n35

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Raalte is blij met de toezegging van minister Schultz van Haegen. De minister liet weten dat de plannen voor de verbetering van de N35 tussen Zwolle en Twente nog dit jaar worden uitgewerkt. “Mijn ambitie is nog steeds om zoveel mogelijk maatregelen uit te voeren in 2017 en 2018”, liet de minister weten.

Wethouder Wout Wagenmans: “We zijn heel blij met deze uitspraken en de erkenning van het probleem op de N35. We hopen dat ze in Den Haag nu weten waar de N35 ligt. In de miljoenennota staat dat er 6 miljard euro vrijkomt voor infrastructuur. Hopelijk krijgt de N35 daar een druppel van mee.”

Kruispunt Bos
Het Rijk en de provincie hebben samen al 15 miljoen euro vastgezet voor de aanpak van delen van de weg. Daarvan is 3,2 miljoen euro bestemd voor Kruispunt Bos bij Raalte. De gemeente Raalte wil dat dit kruispunt flink op de schop gaat. “Het liefst hebben wij een ongelijkvloerse kruising en willen wij de weg om Mariënheem heen hebben. Want vooral oversteken is daar een enorm probleem. Soms staan mensen twintig minuten te wachten. Bovendien gaan mensen andere routes rijden, wat zorgt voor meer drukte in het buitengebied. Maar dat is een dure variant, dat kost wel 100 miljoen euro.”

Hoewel de N35 een Rijksweg is en de gemeente Raalte niet verantwoordelijk is voor de weg, doet de gemeente wel een flinke ‘geste’ naar het Rijk. Zo wordt er vijf miljoen euro, wat eigenlijk bestemd was voor de tunnel/overgang van Raalte-Noord naar het centrum, aangeboden voor de aanpak van de N35. “Daar is de provincie heel blij mee. Het Rijk laat het afweten. Vijf miljoen euro is heel veel geld voor de gemeente Raalte. Hiermee laten wij zien dat we heel serieus zijn. Het is de hoogste tijd.”

Spoor
De gemeente Raalte heeft binnenkort ook een gesprek met Prorail. “Wij hopen dat Prorail mee wil werken om het spoor bij de oversteek ondergronds te maken.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.