pvdd wil opheldering vergunning beruchte varkensboer

De Partij voor de Dieren wil opheldering van de provincie Overijssel over het verstrekken van een vergunning aan een beruchte varkensboer in Mariënheem. Afgelopen juli gaf de provincie Overijssel, middels het toekennen van een natuurbeschermingswetvergunning, groen licht voor het openen van een nieuwe megavarkensstal van 11.000 varkens in Mariënheem. Inwoners van de gemeente Raalte hebben inmiddels van hem een uitnodiging ontvangen voor een informatieavond over zijn plannen.

De eigenaar van het bedrijf is de beruchte varkensbaron Straathof, die inmiddels in Duitsland een beroepsverbod opgelegd heeft gekregen. Op beelden van de Duitse politie is te zien wat een verschrikkelijk dierenleed hij veroorzaakt in zijn stallen. Straathof is ook in Nederland meerdere malen vervolgd wegens misstanden op zijn veebedrijven.

De gemeente Buren uit Gelderland, heeft tot nu toe al zo’n 1 miljoen aan proceskosten gespendeerd aan rechtszaken rondom een andere megastal van Straathof. Het gaat ook hier om het overtreden van milieu- en dierenwelzijnsregels. “De kans dat deze notoire overtreder ook in Overijssel de fout in gaat, is aanzienlijk”, zegt Lia van Dijk, fractievoorzitter van de partij.

In reactie op vragen van Van Dijk van de Partij voor de Dieren, zegt gedeputeerde Maij niet op de hoogte te zijn geweest van deze feiten bij het afgeven van de Nb-wet vergunning. Bovendien vallen de misstanden volgens haar buiten het kader van de Natuurbeschermingswet. Van Dijk: “Het is betreurenswaardig dat zo’n ondernemer in onze provincie niets in de weg wordt gelegd en de provincie daar in de toekomst ook niet aan gaat doen”.

Via deze link vind je beelden van de Duitse politie. Let op, deze beelden zijn schokkend!

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.