project samen verder indrukwekkend gestart

Middels de uitvoering van het stuk ‘Door mijn lijf getekend’ gedanst door Dans & Theaterstudio Annemieke Bais, is het project ‘Samen Verder, mantelzorgers in rouw’ officieel gestart. Het stuk ‘Door mijn lijf getekend’ vertelt het verhaal van een tienermeisje dat overlijdt aan kanker. Een indrukwekkend stuk met een traan maar zeker ook met een lach. 

Het project ‘Samen Verder, mantelzorgers in rouw’, is een project van de Stichting Vrijwillige Thuiszorg Overijssel, voor mantelzorgers en vrijwilligerszorg. Bij een rouwproces wordt vaak gedacht aan sterven. Er bestaan in het leven meer verliessituaties die een enorme impact kunnen hebben op het leven. Bijvoorbeeld het verlies van gezamenlijke toekomstplannen of het niet meer samen kunnen wonen met de partner die veel zorg nodig heeft. Rouwen is hard werken; het kost veel energie.

Binnen het project worden mantelzorgers in rouw in contact gebracht met lotgenoten en zorgvrijwilligers die helpen het gemis te verwerken, gedachten op een rij te zetten en nieuwe stappen in het eigen leven te zetten. Praten met lotgenoten kan troost en steun geven. Binnen het project worden themabijeenkomsten aangeboden, individuele gesprekken zijn mogelijk en ook wandelcoaching heeft een plek binnen het project. Het project ‘Samen Verder’ wordt financieel mogelijk gemaakt door: Oranje Fonds, Provincie Overijssel, VSB Fonds en Monuta Charity Fund. Dhr. G. Beijer reikte voor de voorstelling de cheque namens Monuta Charity Fund uit.

Heb je zelf te maken met verlies en wil je daar eens over praten? Wil je als ervaringsdeskundige aan de slag als zorgvrijwilliger voor mensen in rouw? Neem in beide gevallen gerust contact op met Janny Velthuis, projectmedewerker. Dit kan via mail: jvelthuis@vrijwilligethuiszorg of telefonisch 0548-638830.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.