politie raalte bedankt reanimerende burgers

De Politie Raalte heeft haar dank uitgesproken richting burgers die zijn aangemeld bij HarstlagNu. Deze vaak anoniem blijvende mensen zijn van grote waarde voor zowel politie- als ambulancepersoneel. 

Zowel afgelopen woensdag en donderdag kreeg het politieteam Salland (gemeente Raalte en Olst-Wijhe) twee maal een prio 1-melding (spoed met zwaailicht en sirene) voor een onwelwording. Dit vanwege een mogelijke reanimatie. “Onze opvallende voertuigen zijn allemaal uitgerust met een AED (Automatische Externe Defibrillator). Vaak zijn we sneller dan de ambulance, simpelweg omdat we meer op straat zitten. Agenten zijn geschoold in reanimatie en bediening van zo’n apparaat”, aldus de politie Raalte.

“Maar wij zijn niet altijd als eerste ter plaatse. Burgers die gealarmeerd zijn Door HartslagNu zijn vaak al bezig met reanimeren als wij arriveren. Zij weten wat ze doen en dat weten wij ook. Altijd werken we samen in afwachting van de ambulance. We delen successen en helaas ook teleurstellingen. Als dan de ambulance en politie hun boeltje inpakken is de vaak anoniem blijvende man of vrouw die hierbij assisteerde meestal rustig zonder ophef vertrokken. En zij verdienen namens ons nou eens een dikke pluim!”

De politie roept andere op zich aan te melden bij HartslagNu. “Ambulancemedwerkers en politie kunnen het niet alleen. Meld je daarom aan bij. Je kunt er levens mee redden.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.