pec mist penal in slotfase utrecht wel trefzeker

PEC Zwolle heeft vrijdagavond in eigen huis met 1-2 verloren van FC Utrecht. En dat terwijl de Zwollenaren in de 88e minuut, bij een stand van 1-1, nog wel een penalty kregen. Stef Nijland schoot de bal vanaf elf meter over het doel. In de blessuretijd kreeg Utrecht een penalty, die wel werd verzilverd.

PEC Zwolle kwam al vroeg in de wedstrijd, na een kwartier spelen, op een 1-0 voorsprong dankzij een doelpunt van Marinus In de minuut schoot hij een voorzet van Ryan Thomas tegen de touwen. Door het doelpunt van PEC werd de steunbetuiging voor Johan Cruijff, in de 14e minuut, iets later gehouden.

Nog binnen het half uur spelen kwam Utrecht op gelijke hoogte. Haller schoot de bal in de allereerste aanval van de bezoekers in de korte hoek langs doelman Begois.

In de tweede helft duurde het lang voor de wedstrijd weer op gang kwam. Zowel PEC als Utrecht kreeg enkele kleine kansen. Twee minuten voor het eindsignaal leek PEC Zwolle alsnog met de overwinning aan de haal te gaan. Veldwijk werd in de zestien meter licht vastgehouden, hij viel en kreeg een penalty. Dader Van der Marel moest met rood van het veld en Stef Nijland mocht aanleggen vanaf elf meter. De uitgelezen mogelijkheid op de drie punten verprutste hij echter door de bal hoog over te schieten.

Diep in blessuretijd, toen beide ploegen zich al neergelegd leken te hebben bij een gelijkspel, gingen de bezoekers uit Utrecht er toch nog met de overwinning vandoor. Utrecht kreeg een penalty en Haller faalde niet vanaf elf meter. Het werd 1-2.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.