pec lijdt troosteloze nederlaag

De wedstrijd begon enerverend. Al snel kreeg Denys Oliynyk de bal op presenteerblaadje, maar hij schoot van dichtbij op de voeten van Van der Hart. Vier minuten later zag de goalie van PEC er een stuk minder fraai uit. Terwijl de oud-Eagle rekende op een voorzet van Lewis Baker, schoot de Engelsman de vrije trap ineens op doel. Van der Hart ging te laat naar de hoek en moest vissen.

Ook het Zwolse doelpunt kwam voort uit een vrije trap. Een indraaiende bal van Bart van Hintum belandde via Lars Veldwijk voor de voeten van Thomas Lam. De Finse verdediger twijfelde niet en bracht beide ploegen weer op gelijke hoogte. Lang had Vitesse echter niet nodig om weer op voorsprong te komen en opnieuw lag een standaardsituatie aan de basis van het doelpunt. Het was Dominic Solanke die Arnhemmers vanaf de strafschopstip weer op voorsprong schoot, nadat Lam hands maakte.

Vitesse de baas
De wedstrijd kabbelde verder, zonder dat PEC serieuze kansen creëerde. Vitesse bepaalde wat er gebeurde en sloeg vlak voor rust nog een keer toe. Rechtsbuiten Sheraldo Becker bevond zich zo’n beetje op de linksbackpositie en leed daar slordig balverlies. Van der Hart redde nog wel op de eerste poging, maar was kansloos op de rebound van Valeri Qazaishvili. Even later kreeg Veldwijk nog wel een kans om 2-3 te maken, maar Vitesse-goalie Eloy Room redde op katachtige wijze.

PEC kwam sterk uit de kleedkamers en Bram van Polen was al snel dichtbij de aansluitingstreffer. Zijn schot landde op de buitenkant van de paal. Waar de Zwollenaren nog hoopten op een comeback, kwam amper drie minuten later aan al die hoop een einde. Ouasim Bouy werkte Oliynyk naar de grond, terwijl deze net vlak voor Van der Hart stond. Scheidsrechter Van Boekel floot, legde de bal op de stip en stuurde Bouy bovendien met rood naar de kant. Oliynyk zelf besliste vanaf elf meter de wedstrijd: 1-4.

Doodgebloed
Van Boekel had net zo goed af kunnen fluiten na de 1-4, want de wedstrijd bloedde helemaal dood. Bij Zwolle had niemand er zin meer in en ook Vitesse vond het welletjes. Zo nu en dan namen de Arnhemmers nog eens de moeite een aanval op te zetten en dat leverde via Milot Rashica nog een vijfde treffer op ook.

Door deze forse nederlaag is PEC Zwole de vijfde plaats kwijt. Die plek wordt nu ingenomen door Vitesse. Volgende week gaat de ploeg van Ron Jans op jacht naar eerherstel. Vrijdagavond speelt PEC opnieuw thuis, dan is FC Utrecht de tegenstander.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.