Home / archiefcentraal / over paar weken duidelijkheid over azc raalte

over paar weken duidelijkheid over azc raalte

De gemeente Raalte maakt over enkele weken bekend of er wel of geen asielzoekerscentrum in Raalte komt. “We verwachten in de eerste helft van november duidelijkheid te hebben of de locatie die wij voor ogen hebben wel of niet geschikt is”, laat burgemeester Martijn Dadema weten. “Het onderzoek duurt langer dan verwacht.”

Volgens Dadema speelt mee dat het Coa (Centraal orgaan opvang asielzoekers) het op dit moment erg druk heeft. “Het onderzoek naar de locatie en de financiële consequenties duren langer dan verwacht. We proberen het versneld te doen, maar het wel zorgvuldig.”

Het college van de gemeente Raalte heeft één locatie in onderzoek voor langdurige opvang van asielzoekers. Welke dat is, wil het niet laten weten. Wel laat de burgemeester weten dat het niet dezelfde locatie is als een aantal jaren geleden.

Lees ook

Rustpunt De lange Pier geopend in Lettele

LETTELE – Aan de Butersdijk in Lettele is sinds mei dit jaar een nieuw rustpunt …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.