over paar weken duidelijkheid over azc raalte

De gemeente Raalte maakt over enkele weken bekend of er wel of geen asielzoekerscentrum in Raalte komt. “We verwachten in de eerste helft van november duidelijkheid te hebben of de locatie die wij voor ogen hebben wel of niet geschikt is”, laat burgemeester Martijn Dadema weten. “Het onderzoek duurt langer dan verwacht.”

Volgens Dadema speelt mee dat het Coa (Centraal orgaan opvang asielzoekers) het op dit moment erg druk heeft. “Het onderzoek naar de locatie en de financiële consequenties duren langer dan verwacht. We proberen het versneld te doen, maar het wel zorgvuldig.”

Het college van de gemeente Raalte heeft één locatie in onderzoek voor langdurige opvang van asielzoekers. Welke dat is, wil het niet laten weten. Wel laat de burgemeester weten dat het niet dezelfde locatie is als een aantal jaren geleden.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.