olstrelia is de nieuwe naam geworden

Doeke Dobma uit Usquert (Groningen) heeft met ‘Olstrélia’ de mooiste naam bedacht voor een muziekwerk dat speciaal voor de Olster Harmonie is geschreven. De nieuwe compositie werd voor het eerst uitgevoerd tijdens het jubileumconcert van de vereniging die dit jaar negentig jaar bestaat. De aanwezige bezoekers mochten een naam voor het stuk verzinnen. Er zijn tien inzendingen ontvangen.

De dirigent van de Olster Harmonie en componist van het stuk, Arend Gerds heeft uit de inzendingen de winnende naam ‘Olstrélia’ gekozen. Arend Gerds: “De titel spreekt mij aan. Olst zit erin, maar ook het woord strelen en beminnen. Maar ik herken ook het Franse woord relier wat verbinden betekent. Een woord, dat heel erg past bij hoe de Olster Harmonie als vereniging in de samenleving staat.”

De winnaar is Doeke Bobma uit Usquert. Hij was met zijn vereniging, Arbeidersmuziekvereniging Opwaarts uit Uithuizen, te gast bij het jubileumconcert. Bij de presentatie van het jubileumboek op de zondag na het concert, vertelde hij, dat de VARA opnames maakt van hun vereniging voor het programma De Strijd. Een serie over de geschiedenis van de arbeiders in Nederland, die wordt gemaakt omdat de VARA ook 90 jaar bestaat.

De aflevering waarin Arbeidersmuziekvereniging Opwaarts te zien is wordt uitgezonden op vrijdag 30 oktober om 21.05 uur op NPO 1. Doeke krijgt twee vrijkaartjes aangeboden voor het slagwerkconcert op 12 maart 2016 en daarnaast krijgt zijn muziekvereniging Opwaarts het stuk Olstrélia aangeboden, zodat zij deze mooie compositie ook met hun orkest kunnen spelen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.