olster harmonie maakt mensen muzikaler

De Olster Harmonie start vandaag met een nieuwe serie lessen ‘algemene muzikale ontwikkeling’. AMV is een leuke manier om kennis te maken met de beginselen van muziek. Het plezier van muziek maken staat voorop.

De cursus is bedoeld voor kinderen vanaf zeven jaar. In totaal worden zestien lessen van een half uur gegeven, opgesplitst in twee gedeelten. In de eerste helft van de lessen wordt muziek zo breed mogelijk belicht. De kinderen leren wat ‘maat’ en ‘ritme’ inhouden door zelf te zingen, te luisteren, te bewegen en te spelen op een instrument. Ze maken kennis met verschillende muziekinstrumenten en muziekstijlen. In het tweede gedeelte komt meer nadruk te liggen op het leren lezen van het notenschrift en het bespelen van de blokfluit.

Kinderen die AMV hebben gehad en/of acht jaar zijn kunnen overstappen op een instrument van de Olster Harmonie. Ze krijgen dan een individuele opleiding van bevoegde docenten en een instrument van de vereniging in bruikleen. Belangstellenden kunnen een proefles nemen om te kijken welk instrument het beste bij hem/haar past. 

De lessen AMV voor beginners worden op de woensdagmiddag in het Holstohus gegeven van 18.00 tot 18.30 uur. De kosten bedragen zestig euro voor zestien groepslessen. Opgeven voor AMV of een proefles aanvragen kan via olsterharmonie@gmail.com. Kijkt u voor meer informatie op staging2.deolsterharmonie.nl.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.