nog dit jaar uitwerking plannen verbetering n35

Nog dit jaar worden de plannen voor de verbetering van de N35 tussen Zwolle en Wierden uitgewerkt. Dat laat minister Schultz van Haegen weten naar aanleiding van vragen van VVD-Kamerlid Barbara Visser. “Mijn ambitie is nog steeds om zoveel mogelijk maatregelen uit te voeren in 2017 en 2018.”

Uit de antwoorden blijkt, dat er inderdaad enige achterstand is, maar dat alles op alles wordt gezet om het ‘karrenspoor’ tussen Zwolle en Twente verder aan te pakken. VVD-Statenlid Regien Courtz is tevreden: “Maar we zijn pas echt blij als de schop ook daadwerkelijk de grond in gaat.”

De minister beaamt dat er vertraging is ontstaan in de start van de uitwerking van de maatregelen, zoals die eerder door betrokken partijen zijn vastgelegd in een bestuursovereenkomst: “Rijkswaterstaat werkt op dit moment aan de bemensing van het projectteam, dat nodig is voor het uitwerken en realiseren van deze opdracht. Dat blijkt meer tijd te kosten dan verwacht als gevolg van beperkt beschikbare capaciteit. Een oplossing voor dit knelpunt is inmiddels voorhanden. De verwachting is dat in december gestart kan worden met de uitwerking.”

Het Rijk en de regio gaan allereerst uitmaken in welke volgorde de maatregelen worden uitgevoerd en de planning actualiseren. In de bestuurdersovereenkomst is afgesproken dat de maatregelen uiterlijk 2018 worden gerealiseerd, schrijft de minister aan de Tweede Kamer. “Mijn ambitie is nog steeds om zoveel mogelijk maatregelen uit te voeren in 2017 en 2018.” Ook zal Rijkswaterstaat meewerken aan initiatieven in het kader van Raalte Mobiel.

VVD-Statenlid Regien Courtz blijft alert: “Het is mooi dat we in samenwerking met onze Haagse partijgenoten druk op de ketel houden. We kunnen ons helemaal vinden in de ambitie van de minister en vertrouwen erop dat de N35 binnen afzienbare tijd en volgens de afspraken wordt aangepakt. We zullen ook de komende tijd de vinger aan de pols houden en er voor zorgen dat er geen plannen op de plank blijven liggen. Dat geldt ook voor andere wegen in Overijssel.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.