nieuwe koers voor de laarman

Een enorme opbrengst aan ideeën. Dat is de opbrengst van de brainstormsessie op zaterdag 3 oktober over de toekomst van De Laarman in Luttenberg. Bestuurslid Hennie Klein Koerkamp: “We willen een nieuwe koers gaan varen. Het museum in de huidige vorm heeft geen toekomst. Voor het uitzetten van de nieuwe koers vinden wij het belangrijk dat meer Luttenbergers betrokken worden bij De Laarman. Daarom hebben wij diverse Luttenbergers gevraagd om met ons mee te denken. We hebben bewust gekozen voor een gemêleerd gezelschap. Luttenbergers die een binding hebben met het museum, maar ook Luttenbergers die het museum alleen maar van de buitenkant kennen.”

De nieuwe koers moet vorm krijgen onder de titel: ‘Verleden, heden en toekomst’. Het bestuur heeft voor de nieuwe koers een zestal thema’s gekozen die handelen over de landschappelijke omgeving, educatie, voedsel en gezond leven, toerisme, maatschappelijk verantwoord en samenwerking met (Sallandse) partners. Tijdens de brainstormsessie werden deze thema’s verder uitgewerkt. Daarbij kwamen allerlei ideeën naar boven.

Bestuurslid Joop Holtmaat: “Het enthousiasme van de groep heeft ons erg verrast. Uit de brainstormsessie is een aantal belangrijke aandachtpunten naar voren gekomen. We moeten veel meer de samenwerking zoeken met ondernemers, organisaties op gebied van recreatie en toerisme en scholen. Daarnaast moeten er meer ‘doe-activiteiten’ komen. Als voorbeeld: We hebben een smederij; waarom organiseren we geen workshop ‘maak je eigen vuurkorf’. Ook kunnen we in samenwerking met Landschap Overijssel activiteiten ontwikkelen op de Luttenbergse berg. Wandeltochten maar ook speur- en spooktochten.”

De opbrengst van de brainstormsessie wordt door het bestuur in de komende weken verder uitgewerkt in een toekomstvisie . In de toekomstvisie worden ook de noodzakelijke aanpassingen voor de huisvesting meegenomen. De aanpassingen van de huisvesting zullen de nodige investeringen vragen. Eind 2015/ begin 2016 moeten de uitgewerkte plannen inclusief de financiële haalbaarheid klaar zijn.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.