nieuw heeten verliest eerste wedstrijd van seizoen handbal

De handbalsters van Nieuw Heeten hebben hun eerste wedstrijd van dit seizoen verloren met 25-31. De dames namen het op tegen de Tukkers uit Albergen. Egon floors van Nieuw Heeten beschreef de wedstrijd als volg:

“Op 3 oktober mochten de dames van Nieuw Heeten aantreden tegen deTukkers uit Albergen om de competitie te beginnen in eigen huis. Vorig
jaar speelden we twee keer een goede en leuke pot tegen dit team alleen moesten we de punten aan de gasten laten. Aan ons om in de eerste
wedstrijd het ditmaal anders te doen.”

“De eerste helft ging de wedstrijd gelijk op. Om en om werd het doel gevonden aan beide zijden van het veld. Beide teams verdedigden goed
gezien ook het geringe aantal doelpunten in de eerste helft. Aan het einde van de eerste helft maakten de dames uit Nieuw Heeten
afspeelfouten in de snelle tegen aanval en deze werden genadeloos afgestraft door de ploeg uit Albergen. Dit resulteerde in een 10-13
ruststand.”

“Na de rust waren de dames uit Nieuw Heeten niet gelijk bij de les en kregen 3 breaks op rij om de oren en stonden binnen 3 minuten om een
10-16 achterstand en moesten in de achtervolging. Heel langzaam kropen de dames uit Nieuw Heeten dichterbij en kregen ze kansen om het gat te gaan dichten, in cruciale fases werden de kansen echter gemist en konden de Tukkers in de tegenaanval makkelijk scoren waardoor het gat nooit kleiner werd dan 4 doelpunten. Om te proberen dichterbij te komen werd er offensiever verdedigd en een ander aanvallend systeem gespeeld waar de Tukkers het even heel moeilijk mee had en het leek dat de thuisploeg nog weer terug kon komen in de wedstrijd. Helaas gingen de ballen er in deze fase ook niet in en werd er weer te makkelijk gescoord door de ploeg uit Albergen. In de laatste 7 minuten werd er een alles of niets offensief gespeeld hetgeen niet het gewenste effect had. De tukkers behielden hun voorsprong maar wisten deze ook niet meer uit te bouwen. Uiteindelijk winnen de Tukkers terecht doordat ze de kansen beter benutten, verder was het een mooie pot tussen twee gelijkwaardige teams.

Eindstand: 25-31″

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.