nieuw heeten altijd wat te doen

De jongens liggen op straat, kun je dat voorstellen Piet? Praten wat met elkaar. Staan op een gegeven weer op. En wandelen verder. Niks gebeurd. Mooier kan je het niet hebben als je op zoek bent naar wat er in Nieuw Heeten te doen is. Ik heb dat filmpje terug proberen te vinden op internet. Zoekwoorden ‘Nieuw Heeten’ met ‘zondag’ en ‘niks te doen’. Maar ik kwam het niet meer tegen. Wel de voetbal, de handbal, de Sallandshoeve, allemaal dingen waar juist wél wat te doen is.

En de Belte, die kwam ik ook tegen. Ik was op de openingsavond, daar zag ik jou ook Piet. Er waren zoveel verenigingen en instellingen die zich die avond wilden presteren dat de stroom het halverwege begaf. Tot aan het mannenkoor en de toneelvereniging aan toe, wel dertig clubs passeerden de revue. Het kwam me voor dat iedere inwoner van het dorp wel twee keer lid moet zijn van een club om ze allemaal voldoende leden te geven.

Mooi dörpie, dat Nieuw Heeten, actief dörpie ook. Nadeel met zoveel cluppies is wel dat je het niet in de diepte moet zoeken, maar in de breedte. Het mannenkoor zal bij The Voice stoelen niet om doen draaien. De toneelclub hoeft Carré niet af te huren. Bij de voetbal breken ze geen potten. Hopelijk geldt die breedtegedachte niet voor de EHBO, dat ze wel veel kunnen, maar in niks echt goed zijn. Dan schiet het niet op.

Maar binnenkort gaat het wel de diepte weer in volgens mij. Ik hoorde dat de Wraak van Salland er weer aankomt. En wanneer was het in café Vosman voor het eerst én het laatst stammend vol in het dorp? Juist ja, toen de Wraak langs kwam. De kroegbaas heeft zelfs gecrowdsurfd.

Jan

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.