natte start derde wandeldag

Voor het eerst deze week kende de Sallandse Wandelvierdaagse (SW4D) een natte start. Maar dat weerhield de wandelaars er niet van het Sallandse landschap te doorkruizen. De fanatiekelingen lopen vandaag (donderdag) naar Luttenberg. Vrijdag, de laatste wandeldag van deze editie, loopt de SW4D naar Heeten.

Woensdag
Mensen die woensdag van deelname afzagen omdat er slecht weer verwacht werd, hebben een kans gemist, want het was prachtig wandelweer met zelfs nu en dan een zonnetje. Prima weer voor geslaagde selfies, die de kids maakten met een gek hoedje op tijdens het interactieve toneelspel of bovenop het beeld van de Stöppelhaan. Voor het beeld de Nederige en Hooghartige Dienaar gingen ze zelfs diep door de knieën. Genoeg te zien onderweg: van motorcross in het geoogste maisland tot wassen beelden die levend bleken te zijn als je ze aanraakte. Daarna weer knutselen in de kidscorner, timmeren aan de Oostenrijkse Stube en dollen op de springkussens.

De volwassenen volgden routes over landgoederen zoals het Reelaar en Den Alerdinck. Het was volop genieten van de herfst met paddenstoelen en gekleurde bladeren. Waar het kon werd afgeweken van gebaande wegen en leidde de route door weilanden en zelfs door een loopstal met koeien. Dit alles tot verrassing van menige buurtbewoner die merkte op niet eerder ontdekt terrein te zijn. Bij rustpunt Het Hooge Huys op landgoed Old Heino vonden de wandelaars op de 30- en 40km-route een gastvrij onthaal in het restaurant en op het zonnige terras. De route van de 20km-wandelaars leidde door het centrum van Heino, waar alle terrassen bezet werden en een zomerse aanblik boden.

Tot slot het aantal deelnemers: we mogen er na gisteren 331 bijtellen en komen dan op 2320.

Kids
Lars Henning maakte weer een leuke video van de Kidsroute. Hieronder vind je zijn film.

 

[youtube url=”https://staging2.youtube.com/embed/-bP-C_R7vTA”]

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.