mooie samenwerking sallandse initiatieven

Steeds meer consumenten willen weten waar hun voedsel vandaan komt en op welke manier het geproduceerd wordt. Daarbij staat duurzaamheid voorop en wordt steeds vaker gekozen voor producten uit eigen regio. Voor Wakkere Boerin, een initiatief van Sallandse Boerinnen uit de melkvee-, varkens- en pluimveesector reden om open en eerlijk hun verhaal te vertellen, rechtstreeks vanaf hun eigen boerderij. De Buurman en Wakkere Boerin slaan hun handen in één.

Waar vroeger vrijwel iedereen een familielid of buurman had die werkzaam was in de agrarische sector, is het tegenwoordig niet meer zo vanzelfsprekend om te weten hoe het reilt en zeilt op het platteland. Hoog tijd volgens de dertig leden van het Agrarisch Meiden Contact (AgMeCo) in Salland om burgers een ‘kijkje’ in de stal te geven. De teller van hun Facebookpagina staat inmiddels op ruim 3300 ‘likes’. Daarnaast zijn de Sallandse Boerinnen steeds vaker op evenementen te vinden in de regio om zo een brug te slaan tussen boeren en burgers.

Vandaag verrassen Wakkere Boerin en De Buurman Erik van Luijk uit Deventer met een maaltijdbox van De Buurman. Erik heeft tijdens het Oogstfeest bij de Ulebelt in Deventer, met als thema ‘Eerlijk Voedsel’, meegedaan met een quiz van Wakkere Boerin over duurzame landbouw en heeft bewezen dat zijn kennis van de agrarische sector groot is. Erik: “Ik kende De Buurman nog niet, maar vind het erg leuk om op deze manier eerlijke producten uit de streek te proeven. Wakkere Boerin en De Buurman hebben mij echt verrast!”

De Buurman
“Wij weten als geen ander hoe belangrijk gezond en gevarieerd eten is. Voeding is de basis van onze gezondheid en dat (h)eerlijk eten niet van ver hoeft te komen. En als de producent of teler een eerlijke prijs ontvangt voor zijn product, hij zich kan blijven door ontwikkelen en verduurzamen. Vanuit dit oogpunt hebben wij met zorg vele producenten en telers geselecteerd. Deze zijn dagelijks met hart en ziel bezig met hun trots; unieke, verse, pure producten, met een goede smaak en natuurlijk van hoge kwaliteit.”

Wakkere Boerin is blij met het ondernemerschap van De Buurman. “Samen brengen we transparantie in de agrarische sector en hopen we dat burgers steeds meer de waarde gaan inzien van producten uit eigen streek en dat met hard werken en passie voor het vak, boeren een eerlijke prijs verdienen.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.